Β. Κικίλιας: Το Υπουργείο Υγείας έχει ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά μας

28/5/2020
Πρέπει να δημιουργήσουμε αυτές τις υγειονομικές συνθήκες, έτσι ώστε με ασφάλεια ο κόσμος να επιστρέψει στην εργασία του και να έχουμε και τουρισμό, να έχουμε και κίνηση, γιατί αυτή είναι η φυσιολογική ζωή.

Αυτό γίνεται όπως βλέπετε λελογισμένα, με κανόνες. Με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με την κοινωνία, θέλουμε να τη συνεχίσουμε και να την ενδυναμώσουμε."

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μιλώντας στον ALPHA TV.
"Tο Υπουργείο Υγείας έχει ένα ενιαίο σύστημα πρωτοκόλλων και διαχείρισης για όλα τα νησιά μας.Όπως αντιμετωπίσαμε τον κορονοϊό το χειμώνα και την άνοιξη, έτσι και το καλοκαίρι. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει ενδυνάμωση και διασύνδεση όλων των δομών υγείας, Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών Ιατρείων. Επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς σε όλα τα νησιά.

687 επιπλέον προσλήψεις υγειονομικών στα νησιά μας από 1.100 εγκρίσεις που αναμένεται να δρομολογηθούν. Επιπλέον διαγνωστικά τεστ και ένα σχέδιο διακομιδών με πλωτά και εναέρια μέσα, υπό την επίβλεψη του ΕΚΑΒ.

Και επίσης, περαιτέρω εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας από τον ΕΟΔΥ. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, μιλάμε για ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για να τα νησιά μας, το οποίο θα παρουσιαστεί αναλυτικά" ανέφερε ο κ. Κικίλιας