ΔΑΑ:Tα φτερά της Royal Air Maroc φέρνουν την Αθήνα πιο κοντά στη Δυτ. Αφρική

31/10/2019
Η ανάπτυξη των δρομολογίων της η Royal Air Maroc (RAM) από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανοίγει τις δυνατότητες για καλύτερη δικτύωση του ΔΑΑ με τις αγορές τις Δυτικής Αφρικής όπου η αεροπορική εταιρία του Μαρόκου έχει ισχυρή παρουσία. Σημειώνεται ότι η RAM εκτελεί δρομολόγια σε 103 προορισμούς σε Αφρική, Βόρεια και Νότια Αμερική και Ευρώπη με πάνω από 50 αεροσκάφη. Κι άρα μπορεί κάποιος από την Αθήνα με μεταστάθμευση σε κάποιο αεροδρόμιο του Μαρόκου να έχει πρόσβαση σε «εξωτικούς» προορισμούς της Δυτικής Αφρικής.

Πάντως σύμφωνα με όσα ανέφερε η Ιωάννα Παπαδοπούλου Δ/ντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ σε ειδική τελετή που έγινε πριν λίγες μέρες για το δρομολόγιο Αθήνα – Καζαμπλάνκα που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο το Morocco είναι σχετικά νέα αγορά / προορισμός για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ωστόσο έχει μια σημαντική δυναμική. Σημειώνεται ότι πέρα από την Royal Air Maroc, η Αθήνα συνδέεται με το Μαρόκο με την Aegean και τη Ryanair με δρομολόγια για την Casablanca και το Marrakesh, με περισσότερους από συνολικά 50.000 επιβάτες να έχουν ταξιδέψει στο Μαρόκο (Ιαν – Σεπ 2019). Για το ίδιο χρονικό διάστημα η RAM έχει συμβάλει με περισσότερες από 11.600 θέσεις στην αγορά.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία από την έρευνα επιβατών του ΔΑΑ, για το διάστημα Ιαν-Αυγ 2019, οι ξένοι επισκέπτες από το Μαρόκο έχουν αυξηθεί κατά 300% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα 2018, ενώ το 89% εξ αυτών ταξιδεύει για λόγους αναψυχής. Στη γραμμή δε της RAM για Καζαμπλάνκα το 60% των επιβατών ήταν από το Μαρόκο και το 40% από την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το Μαρόκο είναι μια αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά με 12 εκ τουρίστες ετησίως, κυρίως Γάλλους, Ισπανούς και Ιταλούς.

Έτσι, το αεροδρόμιο της Αθήνας και η Royal Air Maroc (RAM) γιόρτασαν πριν από λίγες ημέρες μαζί, το πολύ επιτυχημένο, από τον Απρίλιο 2019 που ξεκίνησε έως σήμερα, απευθείας δρομολόγιο της RAM στη γραμμή Αθήνα – Καζαμπλάνκα, με 2 πτήσεις, κάθε Πέμπτη και Σάββατο!

Ταυτόχρονα, στα social media του αεροδρομίου έτρεξε ένας ευρηματικός διαγωνισμός, με βραβείο ένα ταξίδι, προσφορά της RAM προς την Καζαμπλάνκα, αλλά και διήμερη προβολή της θρυλικής ομώνυμης ταινίας στην «Αίγλη» του Ζαππείου.

Πηγή: Reporter.gr