Πόσο προβάλει η χώρα μας τον οδικό τουρισμό;

19/8/2015
Σημαντική αύξηση της τάξης του 22% εμφανίζουν το πρώτο επτάμηνο του έτους οι οδικές αφίξεις ξένων τουριστών στη χώρα μας σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε ο SETE Intelligence. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης ο στόχος για αφίξεις οδικώς από το εξωτερικό 10 εκατ. τουριστών είναι εφικτός. Στην περίπτωση που υλοποιηθεί ο στόχος αυτός τότε θεωρείται βέβαιο ότι συνολικά οι αφίξεις ξένων τουριστών στη χώρα μας θα ξεπεράσουν τον αριθμό των 25 εκατ. Καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Να σημειωθεί ότι πάντως ότι το μήνα Ιούλιο οι οδικές αφίξεις εμφανίζουν μία μείωση κατά 4%. Επίσης στην επεξεργασία του που έχει κάνει ο SETE Intelligence έχει αφαιρέσει τον αριθμό των ξένων επισκεπτών για εργασία στη χώρα μας.
Τα επιτεύγματα των οδικών αφίξεων επιβάλλουν μία άλλα διαφορετική αντιμετώπιση των σημείων εσόδων των ξέων επισκεπτών στη χώρα μας, κάτι που σημαίνει επενδύσεις εκσυγχρονισμού, ενώ παράλληλα θα έπρεπε ίσως να σχεδιασθούν επικοινωνιακές ενέργειες που να προβάλλουν τα πλεονεκτήματα του οδικού τουρισμού, σε μία χώρα σαν την Ελλάδα με την εντυπωσιακή εναλλαγή του τοπίου.
Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρης Τάσσιος εκ Χαλκιδικής, έχει δίκαιο πάντως που επισημαίνει την ανάγκη προβολής του οδικού τουρισμού, εδώ και τρία χρόνια όπως αναφέρει ο ίδιος στο twitter.