Εκτός πολιτικών συζητήσεων ο τουρισμός των ρεκόρ- Ίσως είναι καλύτερα...

8/9/2015

Η σημαντική άνοδος αεροπορικών αφίξεων Αυγούστου που θα ανακοινώσει ο ΣΕΤΕ τείνουν να επιβεβαιώσουν την εκτίμηση 26 εκ αφίξεων για το 2015. Αυτό αναφέρει σε τweet o πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.Ρεκόρ επισκεπτών στην Ελλάδα παρά τα capital controls, επισημαίνει η αυστριακή εφημερίδα Ντι Πρέσε, τίτλος που δίνει την ευκαιρία στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννη Ρέτσο να σημειώσει στο twitter «Αναρωτιέμαι τι θα συμβεί σε ομαλές συνθήκες». 

Tην ίδια στιγμή ο δείκτης Κύκλου Εργασιών στον τοµέα Υπηρεσιών Παροχής Καταλύµατος και Εστίασης του Β΄ τριµήνου 2015, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο ∆είκτη του Β΄ τριµήνου 2014, παρουσίασε αύξηση 13,4% έναντι αύξησης 6,7% που σηµειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2014 προς το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

 Όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο γεγονός ότι η χώρα μας «ζει» μία νέα τουριστική άνοιξη, με όλα τα θετικά που σημαίνει η εξέλιξη αυτή για την οικονομία. Αρμοδίως εκτιμάται ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη τουλάχιστον κατά 1% του ΑΕΠ λόγω του τουρισμού.Την ίδια στιγμή ο τουρισμός απουσιάζει πλήρως από τις προεκλογικές συζητήσεις όπως σημείωσε ήδη το bluebirds.gr.Ίσως είναι και καλύτερα…