Στην ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις η Μαρίνα Αλίμου

16/4/2019
Η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, πλειοδότησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διαδικασία ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction) που πραγματοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ, μέσω της παραχωρείται το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου για περίοδο 40 ετών.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το τίμημα ξεπέρασε ελαφρώς τα 57,5 εκατ. ευρώ, σημαντικά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των συμβούλων της διαδικασίας, με την αποτίμηση για την παραχώρηση του asset να τοποθετείται στα επίπεδα των 55 εκατ. ευρώ.
Η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις επικράτησε των Aviareps Hellas (στον όμιλο ανήκουν οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης Swissport Hellas και Skyserv καθώς και η αεροπορική εταιρεία Sky Express) και Lamda Dogus που είχαν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές και είχαν κληθεί να βελτιώσουν τις προτάσεις τους μέσω της διαδικασίας της ηλεκτρονικής δημοπρασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχήμα της Lamda Dogus δεν συμμετείχε στο e-auction.
Η ανάληψη της διαχείρισης της Μαρίνας Αλίμου από την θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ συμπληρώνει ιδανικά το χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων του ομίλου καθώς εντάσσεται και ένας τουριστικός λιμένα σε αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλάνο του ομίλου είναι η πραγματοποίηση επενδύσεων της τάξης των 50 εκατ. ευρώ για την πλήρη αναμόρφωση και ανάπτυξη της Μαρίνας Αλίμου.
Εντός της ημέρας αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις, αφού ολοκληρωθούν οι εσωτερικές διαδικασίες του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.