Έληξε η περιπέτεια επιβατών της Ryanair

6/1/2019
Η Οδύσσεια 89 από τους 201 επιβάτες, της Ryanair που παρέμεναν από το βράδυ της Παρασκευής στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας έλαβε τέλος καθώς έφτασαν στο αεροδρόμιο του «Μακεδονία» νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου.
Οι επιβάτες βρέθηκαν στην Τιμισοάρα καθώς το αεροπλάνο της Ryanair που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο Θεσσαλονίκη δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία λόγω χαμηλής νέφωσης.

Τελικά ένα μέρος των επιβατών επέστρεψες τη Θεσσαλονίκη με πούλμαν από την Τιμισοάρα και ένα άλλο με πτήση που ναύλωσε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, έπειτα από συνεννόηση με την αεροπορική εταιρεία Aegean.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Fraport Γιάννη Παπάζογλου η κατάσταση στο αεροδρόμιο έχει ομαλοποιηθεί.

Ανακοίνωση

Ανακοίνωση εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair σχετικά με την πτήση από το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου η οποία δεν κατάφερε χθες να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να εκτραπεί και να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα. Η απόφαση της εταιρείας προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και την παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη σχετικά με το γιατί δεν επιλέχθηκε κάποιο πιο κοντινό αεροδρόμιο στη Θεσσαλονίκη αλλά και για τον τρόπο αντιμετώπισης και φροντίδας των επιβατών.

Σε αυτά απαντάει η εταιρεία με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγη ώρα τονίζοντας:

Η πτήση από το Λονδίνο Στάνστεντ προς τη Θεσσαλονίκη (4 Ιανουαρίου) εκτράπηκε προς την Τιμισοάρα εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά στην Τιμισοάρα και οι πελάτες μας είτε μεταφέρθηκαν με λεωφορείο που οργανώθηκε άμεσα προς τη Θεσσαλονίκη ή οι πελάτες μπορούσαν να περιμένουν να οργανωθεί μια εναλλακτική πτήση.

Όσοι επέλεξαν να μην επωφεληθούν από τη μεταφορά με πούλμαν, τους προσφέρθηκε διαμονή σε ξενοδοχείο στην Τιμισοάρα. Έκτοτε οι πελάτες αποχώρησαν αεροπορικώς ή επωφελήθηκαν από την εναλλακτική μεταφορά που οργανώθηκε και θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη αργότερα σήμερα το απόγευμα. Η Ryanair ζητά ειλικρινά συγγνώμη για την εκτροπή της πτήσης αυτής, η οποία ήταν εξ ολοκλήρου εκτός ελέγχου μας.