Επενδύσεις σε πλωτά πλοία και θεματικά μουσεία στην ατζέντα της Dolphin Capital

12/12/2019
Σειρά επενδύσεων, αλλά και ενσωμάτωση στην γκάμα δραστηριοτήτων της καινοτόμων υπηρεσιών δρομολογεί η Dolphin Capital Partners (DCP,

Όπως ανέφερε, χθες, σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο επικεφαλής της εταιρείας Μίλτος Καμπουρίδης, στα άμεσα σχέδια της DCP είναι η επέκταση σε ένα καινοτόμο μοντέλο θαλάσσιου τουρισμού. Ήδη ετοιμάζει ένα πλωτό ξενοδοχείο, που θα συνδυάζει την κρουαζιέρα με το κλασικό hoteling. Μάλιστα η εταιρία έχει προχωρήσει στην απόκτηση ενός τέτοιου σκάφους και σχεδιάζει την αποκτηση άλλων επτά τέτοιου είδους πλωτών ξενοδοχείων. Σημειώνεται ότι με πολλά κρουαζιερόπλοια να δίνουν τη θέση τους σε νέα «mega - πλοία» υπάρχουν ιδέες για δευερογενή αξιοποίησή τους ως ξενοδοχεία. Ήδη στο Λονδίνο πολύ κοντά στο χώρο της World Travel Market λειτουργεί ένα τέτοιο πλωτό ξενοδοχείο. Βέβαια η Dolphin Capital Partners (DCP) σχεδιάζει μια υπερπολυτελή έκδοση αυτού τους είδους της υπηρεσίας.
Παράλληλα η εταιρεία δίνει έμφαση στη βιωματική ψυχαγωγία με το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων. Ήδη η εταιρία Enthoosia, που ανήκει από κοινού στον όμιλο Dolphin και τον Σάκη Τανιμανίδη λειτουργεί μουσεία σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη και δρομολογεί ακόμη, πέντε μουσεία ψευδαισθήσεων, ενώ 13 βρίσκονται στη φάση της μελέτης.
Επιπρόσθετα, η Dolphin Capital προχωρά στην αξιοποίηση των ακινήτων που έχει με μεγάλα και φιλόδοξα project. Πιο συγκεκριμένα το Kilada Hills Golf Resort στο Πόρτο Χέλι και το One&Only Kea Island στην Τζιά είναι σε φάση υλοποίησης. Το Kilada Hills μια επένδυση πάνω από 300 εκ. ευρώ καταλαμβάνει συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων και περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ Jack Nicklaus Signature 18 οπών και Club House, πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων. Όπως ανέφερε ο κ. Καμπουρίδης αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται την άνοιξη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί οι αρχαιολογικές τομές για να εντοπιστεί η ενδεχόμενη ύπαρξη αρχαίων.
Ο κ. Μίλτος Καμπουρίδης υπογράμμισε ότι το σχέδιο υλοποίησης της επένδυσης Killada Hills υλοποιείται από την πώληση κατοικιών από τα σχέδια. Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει έσοδα 90 εκατ. ευρώ από την πώληση κατοικιών. Οι πρώτοι πελάτες του συγκροτήματος είναι ξένοι και εγχώριοι επενδυτές που έχουν προκαταβάλει μέχρι και 1 εκατ. ευρώ για την απόκτηση κατοικίας
Σε σχέση με το πρώτο σύνθετο τουριστικό κατάλυμα στη χώρα, το One&Only Kea Island, όπως είπε ο κ. Καμπυρίδης, τον περασμένο Ιούλιο ξεκίνησε η κατασκευή του από την Redex, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2021. Η επένδυση θα ξεπερνάει τα 150 εκατ. ευρώ, ενώ στο έργο θα συμμετέχει με 40% η Kerzner International Holdings, θυγατρική του Investment Corporation of Dubai (ICD) και μητρική της One&Only Resorts. Στο θέρετρο η εταιρεία αναπτύσσει υπερπολυτελείς βίλες με το καθεστώς “freehold” (ο αγοραστής αποκτά την κυριότητα), με τιμή εκκίνησης 1 εκατ. ευρώ. Κατά τον κ. Καμπουρίδη, ήδη, ορισμένα ακίνητα έχουν πωληθεί.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος επιχειρήσεων Dolphin Capital δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα του τουρισμού και της βιωματικής ψυχαγωγίας, τόσο μέσω διαχείρισης ιδιωτικών ξένων κεφαλαίων όσο και μέσω άμεσων επενδύσεων του ομίλου. Έχει συγκεντρώσει και έχει διαχειριστεί πάνω από 1,2 δισ. ευρώ από το 2005, αναπτύσσοντας έργα όπως το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa στην Ελλάδα, το Amanera στη Δομινικανή Δημοκρατία και το Pearl Island στον Παναμά, εκ των οποίων 450 εκ. ευρώ επενδύθηκαν στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Επιπλέον έχει επενδύσει στην Κύπρο, την Κροατία, την Τουρκία, την Βραζιλία και τις ΗΠΑ.

Πηγή: Reporter.gr