Επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Mitsis

18/11/2022
Επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση 17 πολυτελών ξενοδοχείων που διαθέτει στο portfolio του υλοποιεί ο όμιλος Mitsis Hotels. Ο ξενοδοχειακός όμιλος, ο οποίος είναι και ο μόνος που υπέβαλε προσφορά στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων, έχει ήδη πραγματοποιήσει την πενταετία 2017-2021 επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ για ανακαινίσεις, σύμφωνα με την τρίτη έκδοση του Ετήσιου Κοινωνικού Απολογισμού για το 2021 που δημοσιεύτηκε χθες.
Στο ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα που πραγματοποιεί ο όμιλος τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνεται και το πλάνο για την πλήρη αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών των ξενοδοχείων που διαθέτει σε 5 ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς πρώτης γραμμής. Το χαρτοφυλάκιο των Mitsis Hotels περιελάμβανε μέχρι το 2021 8 μονάδες στη Ρόδο, 5 μονάδες στην Κω, 2 στην Κρήτη, 1 στα Καμένα Βούρλα και 1 στην Αθήνα.

Πριν από λίγους μήνες, ο όμιλος Mitsis Hotels προχώρησε στην εξαγορά δύο ξενοδοχείων του ομίλου Aldemar που βρίσκονται στη Χερσόνησο, το Aldemar Royal Mare και το Aldemar Cretan Village Beach Hotel, ενισχύοντας την παρουσία του ομίλου στην Κρήτη και ανεβάζοντας τον αριθμό των ξενοδοχείων της εταιρείας στα 19 μέσα στο 2022.

Στα σκαριά βρίσκονται 3 ακόμη projects, με το πρώτο να αφορά την επένδυση του ομίλου στη Μύκονο, η οποία προβλέπει την ανάπτυξη ενός τουριστικού συγκροτήματος στην περιοχή Ελιά, με στόχο να αποτελέσει πόλο έλξης για high-end ταξιδιώτες και να αναβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες του νησιού.

Το δεύτερο αφορά την ανάπτυξη του ακινήτου στη Βόρεια Αφάντου (Γκολφ Αφάντου), το οποίο ο όμιλος απέκτησε πρόσφατα από τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Μερκούριο Αγγελιάδη. Με βάση το αρχικό business plan, οι επενδύσεις για την αξιοποίηση της έκτασης εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 400 εκατ. ευρώ και προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη 3 ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών, μίας μαρίνας, ενός shopping center, τουριστικών κατοικιών και γηπέδων γκολφ.

Τέλος, το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 110 δωματίων στο «Μέγαρο Μεταξά», ένα ακίνητο στην καρδιά του Πειραιά που υπενοικιάστηκε το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Ετήσιο Κοινωνικό Απολογισμό του, ο όμιλος Mitsis Hotels απασχολεί περισσότερους από 4.000 εργαζομένους και φιλοξενεί κάθε χρόνο στις μονάδες του πάνω από 350 χιλιάδες επισκέπτες.