ΕΣΕΕ: Ζητά να απελευθερωθεί το ωράριο σε τουριστικές περιοχές

22/9/2014
Την απελευθέρωση του ωραρίου στις τουριστικές περιοχές με εποπτεία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης μιλώντας σε συνέντευξη Τυπου με αφορμή την ημέρα Ελληνικού Εμπορίου. Η Συνομοσπονδία μάλιστα το εχει θέσει το όλο θέμα μαζί με αλλαγές στο πλαίσιο που διέπει τις προσφορές και τις εκπτώσεις στο διάλογο που διεξάγεται για την αξιολόγηση των αλλαγών που επήλθαν στη νομοθεσία και την προώθηση ενός Κώδικα λειτουργίας της αγοράς.

Σε σχέση με τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή επικαλούμενος σχετική έρευνα μεταξύ των εμπόρων υποστήριξε ότι το μετρό απέτυχε όπως κατέδειξαν οι τζίρου και η κίνηση σε επίπεδο απασχόλησης. Μάλιστα σημείωσε ότι στις μεγάλες επιχειρήσεις το 10% της πλήρους απασχόλησης μετατράπηκε σε μερική τον τελευταίο χρόνο.

Ο κ. Κροκιδης επίσης υποστήριξε ότι 14.500 θέσεις Εργασιας χάθηκαν μεταξύ β´ εξαμήνου 2013 - β´ εξαμήνου 2014. Στο νεταξύ στα 7 δισεκ είναι οι ανάγκες ρευστότητας στην αγορά ως το τέλος του έτους. Συνολικά 18 δισεκ λείπουν από τις εμπορικές επιχειρήσεις όπως ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι λόγω υπερφορολόγησης οι προοπτικές είναι δυσοίωνες για το τρέχων έτος.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασιλης Κροκιδης αναφερόμενος στη διαδικασία διαχείρισης των κόκκινων δανείων σημείωσε ότι μόνο μια εταιρία η ICAP έχει πιστοποίηση να κάνει rating στις επιχειρήσεις εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το πώς θα γίνει η διαχείριση των κόκκινων δανείων. Σημείωσε δε ότι μόνες τους οι τράπεζες δε θα πρέπει να κάνουν αυτές τις αξιολογήσεις.

Τέλος ο κ. Κορκίδης τάχθηκε υπέρ της συνένωσης του ΕΤΕΑΝ με τις 7 συνεταιριστικές τράπεζες με κεφαλαιακή ενίσχυση των τελευταίων με τα διαθέσιμα χρήνατα από τα ομόλογα του Ταμείου.

Γιωργος Αλεξάκης