ΕΤΑΔ: Δεκτή η αίτηση ανακοπής στη διαμάχη με όμιλο Μαντωνανάκη

17/6/2019
Με ανακοίνωση της η διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) αναφέρεται στην προσφυγή της ξενοδοχειακής εταιρείας «Αττικός Ήλιος» να μπλοκάρει τους λογαριασμούς της σε όλες τις τράπεζες. Αναλυτικά στην ανακοίνωση της η ΕΥΑΔ αναφέρει ότι «σε συνέχεια της πολύχρονης δικαστικής διαμάχης της με την Εταιρεία « Αττικός Ήλιος» πληροφορήθηκε την Πέμπτη 13.06.2019, (αργά το μεσημέρι), από τις Ελληνικές Τράπεζες, ότι εκκρεμεί εναντίον της κατασχετήρια έκθεση, για υποτιθέμενη απαίτηση ύψους 43.965.050 ευρώ. Η κατάσχεση αυτή έγινε χωρίς σχετικό τίτλο και ήταν καθ’ όλα παράνομη.
Η ΕΤΑΔ. Α.Ε, έχοντας πάντα ως κύριο γνώμονα την διασφάλιση και προάσπιση τόσο του Δημοσίου Συμφέροντος όσο και των συμφερόντων της ιδίας της εταιρείας, αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά. Την Παρασκευή (14.06.2019) το πρωί, προσέφυγε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την ακύρωση της κατάσχεσης, εκπροσωπούμενη από τον Δ/ντα Σύμβουλο Γ. Τερζάκη. Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου έγινε δεκτή η αίτηση και ήρθη η δέσμευση. Την εταιρεία εκπροσώπησε ο καθηγητής Λ. Κιτσαράς.
Η Απόφαση της προσωρινής διαταγής είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ΕΤΑΔ Α.Ε. η οποία προχωράει περαιτέρω καθώς εξετάζει τώρα την προσφυγή της στην πολιτική και ποινική δικαιοσύνη για την ενέργεια της Αττικός Ήλιος Α.Ε και τη ζημιά που της προκλήθηκε».
Η κίνησε από την πλευρά του Ομίλου Μαντωνανάκη εντάσσεται όπως αναφέρουν οι πληροφρ στις νομικές διαδικασίες που έχει δρομολογήσει ο όμιλος, προκειμένου να εισπράξει οφειλή 44 εκατ. ευρώ της ΕΤΑΔ προς την εταιρεία Αττικός Ήλιος, λόγω μη τήρησης από την πρώτη της σύμβασης παραχώρησης της έκτασης στο Λαγονήσι, όπως υποστηρίζεται.