Για τρία ακόμη χρόνια το Hilton δεν αλλάζει όνομα

6/11/2018
Δεν αλλάζει επωνυμία το Hilton Athens τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιονική Ξενοδοχειακή, ιδιοκτήτρια του ακινήτου, και η Hilton International συμφώνησαν για την παράταση επί τριετίας της σύμβασης που είχαν τα δύο μέρη και η οποία λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2018.  
To 2017 ήταν ένα πολύ ικανοποιητικό έτος για την Ιονική Ξενοδοχειακή, η οποία επέστρεψε στην κερδοφορία. Η εταιρεία εμφάνισε κέρδη μετά φόρων ύψους 0,38 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,3 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 32,2 εκατ. ευρώ έναντι 29 εκατ. ευρώ το 2016, καταγράφοντας αύξηση 11,03% έναντι του 2016. Η εν λόγω αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των διανυκτερεύσεων στον συνεδριακό τουρισμό και τον τουρισμό αναψυχής.
H Ιονική Ξενοδοχειακή, εισηγμένη μέχρι το 2016 στο Χ.Α., ανήκε στην Alpha Bank και πουλήθηκε στη Home Holdings, η οποία κατά 50% ανήκει στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. (Οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και όμιλος Ολαγιάν) και κατά 50% στην D-Marine Investments Holding B.V. του τουρκικού ομίλου Dogus. Στα τέλη του προηγούμενου Μαΐου η Ιονική Ξενοδοχειακή απορρόφησε τη Home Holdings.