Γνωμοδότηση του Δήμου Αγίου Νικολάου για τη μαρίνα του Elounda Hills

22/4/2019
Θετική ήταν η γνωμοδότηση του Δήμου Αγίου Νικολάου για τη χωροθέτηση της μαρίνας στην Ελούντα της Κρήτης, που αποτελεί τμήμα της επένδυσης Elounda Hills, της ρωσικής εταιρείας Mirum, προϋπολογισμού 409 εκατ. ευρώ, σ διοικητικό συμβούλιο του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το Captal.gr σε πρόσφατη συνεδρίασή του Δημοτικού Συμβουλίου τονίστηκε ότι, ο τουριστικός λιμένας, που θα βρίσκεται στα Πλευρά έχει το ανάλογο μέγεθος με ίδιους εγκεκριμένους τουριστικούς λιμένες στην περιοχή, προβλέποντας αριθμό μονίμων θέσεων 64 σκαφών.

Τα χαρακτηριστικά

Η μαρίνα θα εκτείνεται σε 123 στρέμματα θαλάσσιας επιφάνειας και θα καταλαμβάνει χερσαία ζώνη 43 στρεμμάτων, με την μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση να ανέρχεται σε 8.100 τ.μ. Θα διαθέτει λιμενική εγκατάσταση πρόσδεσης και εξυπηρέτησης super – yachts, ενώ προβλέπεται η υλοποίηση ζώνης περιπάτου και αναψυχής. Συνολικά, η μαρίνα του Elounda Hills θα αποτελείται από 202 θέσεις ελλιμενισμού από τις οποίες θα είναι 64 μόνιμες και 138 εποχικές.

Η εγκατάσταση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κτήριο γραφείων διοίκησης, πύργο ελέγχου, φυλάκια εισόδου, ξενοδοχείο, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, αναψυκτήρια, υπαίθριο χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων και ελικοδρόμιο.

Τη θετική γνωμοδότηση για τη χωροθέτηση της μαρίνας αναμένεται να διαδεχτεί η διαδικασία της έγκρισης των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα επιμέρους τμήματα του έργου.

Πηγή: Capital.gr