Η Ελλάδα πρωταγωνιστής τουρισμού και γεύσεων στην Πολωνία

12/12/2019
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 5η κατά σειρά αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα στην Πολωνία GRECKA PANORAMA, στο μεγάλο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας, PGE Narodowy – στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2019.

Χιλιάδες επισκεπτών συνέρευσαν στην έκθεση και εφέτος, για να ενημερωθούν για ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς και επιχειρήσεις – αλλά και να δοκιμάσουν παραδοσιακά ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, χαρακτηριστικά της ελληνικής γαστρονομίας.

Σημαντική παρουσίαση είχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία σε συνεργασία με τον διάσημο και αγαπητό Έλληνα Σεφ Θεόφιλο Βαφείδη ετοίμασαν παραδοσιακές συνταγές της τοπικής γαστρονομίας της περιοχής και μαγείρεψαν ζωντανά για το Πολωνικό κοινό σε ένα υπέροχο show γεύσεων!

Η Περιφέρεια Ηπείρου – η οποία κάθε χρόνο δίνει το παρόν στην έκθεση με μεγάλη συμμετοχή – ενθουσίασε και πάλι τους Πολωνούς με τις τοπικές ομορφιές και τουριστικές δραστηριότητες όσο και με την πλούσια γαστρονομική της παράδοση και προϊόντα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε και εκείνη δυναμική παρουσίαση με ένα ευρύ φάσμα τουριστικών δραστηριοτήτων για τον Πολωνό επισκέπτη ενισχύωντας ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην πολωνική αγορά.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε και εφέτος μεγάλη συμμετοχή με προορισμούς από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα όπως η Ρόδος, η Κως, η Πάρος, η Σύρος, η Άνδρος, η Μήλος, η Αμοργός, οι Λειψοί, η Πάτμος κ.α. κερδίζοντας τους Πολωνούς επισκέπτες με την φιλοξενία και τις πλούσιες φυσικές ομορφιές της, ενώ παράλληλα παρουσίασε επάξια τον τίτλο της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέδειξε για μία ακόμη φορά τις τουριστικές υπηρεσίες της και το μεγάλο εύρος επιλογών της για κάθε ταξιδιώτη, για κάθε εποχή του χρόνου.
Αλλά και από την Κρήτη ο Δήμος Ρεθύμνου έδωσε και εκείνος δυναμικά το παρόν και συνεχίζει ανοδικά με αυξημένο ενδιαφέρον των Πολωνών για το 2020.

Από τους σημαντικότερους και πλέον εναλλακτικούς προορισμούς ο Δήμος Αλοννήσου παρουσίασε φέτος υπηρεσίες και υποδομές φιλοξενίας πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον και την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Σημειώνουμε επίσης και εφέτος την συμμετοχή του Δήμου Βόλβης με τις ενώσεις ενοικιαζομένων δωματίων Ασπροβάλτας – Βρασνά, και την Check in Stavros, την ένωση τουριστικών καταλυμάτων Σταυρού.

Συμμετοχή από τον κλάδο του τουρισμού είχαν επίσης σημαντικά καταλύματα και ταξιδιωτικές υπηρεσίες από όλη την Ελλάδα – όπως και μεγάλοι tour operators: Mouzenidis Travel, GRECOS, Ellinair, Fly.pl, Hellas Travel, Blue Lagoon, Kipriotis Hotels, Creta Maris Beach Resort, Blueskyline My Real Crete, Solimar Hotels, Rethymno Mare Resort, Peninsula Resort & Spa, Kalyves Beach Hotel, Kiani Beach Resort, Bike Friendly Hotels, 1 DaySailingTrips και το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας.