Η Lufthansa ακυρώνει 1.300 πτήσεις σήμερα και αύριο

7/11/2019
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από τα μεσάνυχτα τα μέλη του προσωπικού καμπίνας που εργάζονται στη Lufthansa, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ακυρώνει συνολικά 1.300 πτήσεις για σήμερα και αύριο, Παρασκευή.

Η απεργία αναμένεται να διαρκέσει έως τις 00:00 της Παρασκευής τοπική ώρα και να προκαλέσει την ακύρωση 700 πτήσεων σήμερα και 600 αύριο.

Σύμφωνα με την εταιρεία από την απεργία αναμένεται να επηρεαστούν περίπου 18.000 επιβάτες, ενώ ανακοίνωσε πως οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν να ξανακλείσουν τις πτήσεις τους μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.


Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου το UFO είχε οργανώσει απεργία σε τέσσερις θυγατρικές του ομίλου Lufthansa, προκαλώντας την ακύρωση περίπου 100 πτήσεων. Ωστόσο τότε οι κινητοποιήσεις δεν αφορούσαν τη μητρική εταιρεία, καθώς η Lufthansa συμφώνησε σε αυξήσεις μισθών 2%, μεγαλύτερη από αυτή που ζητούσε το συνδικάτο.

Το συνδικάτο UFO ξεκινά νέο γύρο απεργιών εξαιτίας «της επίμονης άρνησης της Lufthansa να διαπραγματευθεί» τα άλλα αιτήματά του, όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: Efsyn.gr