Η μεσογειακή διατροφή εξαγώγιμο προϊόν
9/9/2014
Το Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα: «Αυξήστε τις εξαγωγές σας. Η Μεσογειακή διατροφή ως εξαγώγιμο προϊόν» θα πραγματοποιηθεί 5 Οκτωβρίου, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 7ης Ελαιοτεχνία 2015, Μεσογειακής έκθεσης ελιάς και ελαιολάδου. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν προτάσεις όπως τα πλεονεκτήματα της Μεσογειακής διατροφής για την υγεία των καταναλωτών, η ευκαιρία της καθιέρωσης του λογοτύπου Μεσογειακή διατροφή για τα ελληνικά προϊόντα, το εργαλείο των γευσιγνωσίων για αύξηση εξαγωγών, γαστρονομικός τουρισμός, οινολογικός τουρισμός, εξαγωγικό μάρκετινγκ, εξαγωγικό branding, εμφιάλωση και συσκευασία προϊόντος για δυναμική εικόνα στις ξένες αγορές, τελωνιακά-δασμολογικά θέματα κλπ.
Ομιλητές θα είναι έγκριτοι επαγγελματίες που ο καθένας από το δικό του γνωστικό αντικείμενο θα μεταδώσει μεστές-άμεσες ιδέες και πληροφορίες στους συμμετέχοντες σύνεδρους. Το συνέδριο απευθύνεται σε παραγωγούς τροφίμων και ποτών, επιχειρήσεις εμπορίας ελληνικών προϊόντων, σε εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με στοιχεία της ένωσης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας των ΗΠΑ το 17% των ταξιδιωτών αναψυχής (leisure travelers), περίπου 17 εκατομμύρια ταξιδιώτες, είχαν συμμετοχή σε μορφές ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Σημειώνεται ότι η αναζήτηση γευστικών εμπειριών μέσω του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ για το φαγητό και τα προϊόντα διατροφής είναι σε διαρκή αυξητική πορεία. Οι διεθνείς ταξιδιώτες ξεπέρασαν το 1δις σε ετήσια βάση και δημιουργούν κύκλο εργασιών 1τρις δολαρίων. Το ΦΑΓΗΤΟ είναι αναπόσπαστο τμήμα του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, βασικό στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ένα αυξανόμενο στοιχείο προσέλκυσης τουριστών. Η ΟΥΝΕΣΚΟ-UNESCO συμπεριέλαβε την Μεσογειακή Διατροφή στον Κατάλογο της ’υλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας μετά από το αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα από κοινού με την Ισπανία, την Ιταλία και το Μαρόκο.