Η Ρόδος θα φιλοξενήσει το 2019 το διεθνές συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ASTA

14/11/2018
Η Ρόδος θα φιλοξενήσει το 2019 (Απρίλιο-Μάιο) το διεθνές συνέδριο "ASTA Ιnternational Showcase", όπως ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων στη Φλόριντα των ΗΠΑ, στην οποία συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου.
Συγκεκριμένα ο ίδιος ο Πρόεδρος της ASTA, κ. Zane Kerby ανακοίνωσε ότι σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης διοργάνωσης του κορυφαίου συνεδρίου ASTA Destination Expo στην Αθήνα την άνοιξη του 2018, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τη Fed Hatta (όπου έλαβε μέρος η ΠΝΑΙ), θα διοργανωθεί την άνοιξη του 2019 το νέο διεθνές συνέδριο ASTA International Showcase στο νησί της Ρόδου, όπου αναμένεται να πάρουν μέρος 400 αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες.
Το "ASTA Ιnternational Showcase", αποτελεί απτό αποτέλεσμα μίας σειράς στοχευμένων ενεργειών της περιφερειακής αρχής και της Διεύθυνσης Τουρισμού για την προσέγγιση και το άνοιγμα της Αμερικανικής τουριστικής αγοράς. Για την πραγματοποίησή του στη Ρόδο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεργαστεί με την Ένωση Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ASTA), το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).
Όπως αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης, Μ. Παπαβασιλείου, το διεθνές συνέδριο "ASTA Ιnternational Showcase", είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για το άνοιγμα της Αμερικανικής τουριστικής αγοράς. Πρόκειται δε για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχθoύν ο τουριστικός πλούτος του Νοτίου Αιγαίου και οι εμπειρίες που προσφέρουν όλοι οι προορισμοί, υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες των Αμερικανών τουριστών.
«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καταφέραμε να προσελκύσουμε στη Ρόδο το διεθνές συνέδριο ASTA Ιnternational Showcase. Η συγκεκριμένη διοργάνωση μας φέρνει πολύ κοντά στο στρατηγικό μας στόχο για το άνοιγμα της Αμερικανικής τουριστικής αγοράς αλλά και την ενίσχυση των τουριστικών ροών στους προορισμούς που ήδη δέχονται επισκέπτες από τις ΗΠΑ. Αυτό το αποτέλεσμα ήλθε έπειτα από συγκροτημένες προσπάθειες ετών και μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε ότι τα νησιά μας προσφέρουν όλα όσα αναζητούν οι Αμερικανοί τουρίστες από τον τόπο των διακοπών τους και ακόμη περισσότερα. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ακολουθώντας μία κατεξοχήν εξωστρεφή στρατηγική, ανοίγει νέους ορίζοντες τουριστικής ανάπτυξης. Σε συνεργασία με την Ένωση Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και το Υπουργείο Τουρισμού, είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να πετύχουμε στο στόχο. Το όλο εγχείρημα στηρίζεται ήδη σε γερά θεμέλια», δήλωσε η κα Παπαβασιλείου.
Η ειδική εκδήλωση στη Φλόριντα
Στην ειδική εκδήλωση στη Φλόριντα βραβεύτηκε από την ASTA η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά ως η «πλέον υποστηρικτικής υπουργού Τουρισμού παγκοσμίως για το 2018». Παρέστη επίσης η Προϊσταμένη ΕΟΤ Β. Αμερικής και Καναδά, κα Γκρέτα Καματερού. Περισσότερα από 400 μέλη της Ένωσης, Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες που ειδικεύονται στα οργανωμένα ταξίδια, στον τουρισμό πολυτελείας και στην κρουαζιέρα πήραν μέρος, ενώ το Νότιο Αιγαίο, ήταν η μόνη ελληνική περιφέρεια που εκπροσωπήθηκε δια της αντιπεριφερειάρχη Μ. Παπαβασιλείου.