Καρφιά Νοτοποπούλου για τη διαχείριση της κρίσης με την πτώχευση της Thomas Cook

28/9/2019
«Φυσικά και ήταν αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος και ίσα- ίσα συμφωνήσαμε να παρακολουθούμε το πλάνο που έπρεπε να ακολουθήσει η εταιρεία». Αυτό σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, χτες στην πρωινή ζώνη ενημέρωση στην ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Χρήστο Παγώνη και Νίνα Κασιμάτη την ΕΡΤ, όταν ρωτήθηκε αν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της Thomas Cook στις 25 Ιουλίου αν υπήρχε γνώση για το μέγεθος του προβλήματος. Μάλιστα σημείωσε ότι έγινε η επιλογή να μην υπάρξουν ανακοινώσεις και καταγγελίες πριν να υπάρξει η οποιαδήποτε κίνηση από την πλευρά της βρετανικής εταιρίας ώστε να μην υπάρξει πανικός. Πάντως όπως σημείωσε είχε γίνει σχετική προετοιμασία ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με τον επαναποτρισμό τουριστών αλλά και τη στήριξη επιχειρήσεων.

Παράλληλα μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης χαρακτήρισε την πτώχευση του ταξιδιωτικού κολοσσού Thomas Cook ως ένα καμπανάκι για στροφή σ’ έναν ποιοτικότερο, βιωσιμότερο, καλύτερο και αυθεντικότερο τουρισμό.

Πάντως όσα είπε στην ΕΡΤ ο κ. Θεοχάρης πυροδότησαν πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Χ.Θεοχάρη και αρμόδιας τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Νοτοπούλου.

«Παραδέχτηκε σήμερα, ότι στην συνάντηση με τα στελέχη της Thomas Cook είχε αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση της εταιρείας και την μελλοντική πτώχευση της.
Όμως αμέσως μετά τη συνάντηση, παραπλανώντας τον κόσμο του ελληνικού τουρισμού καθησύχαζε για το αντίθετο ωσάν στέλεχος της εταιρείας που θα πτώχευε. Ήταν επιλογή του να δημοσιοποιήσει τότε την συνάντηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και δική του πρωτοβουλία να καθησυχάζει ότι όλα βαίνουν καλώς, "business as usual"» αναφέρει η Κ.Νοτοπούλου και καταλογίζει στον υπουργό Τουρισμού ότι: «δεν έκανε απολύτως καμία ενέργεια ως Υπουργείο για την έγκαιρη προετοιμασία των μηχανισμών, και φυσικά ούτε του πέρασε από το μυαλό να καταρτίσει κάποιο υποτυπώδες σχέδιο διαχείρισης έκτακτης κρίσης και άφησε», όπως αναφέρει,» τους Έλληνες επιχειρηματίες και τον κόσμο του τουρισμού σε άγνοια.»