Κεφάλαια 28 εκ στην ελληνική start up των on line ενοικιάσεων blueground

7/3/2019
Η Blueground ανακοίνωσε χτες ότι ο κορυφαίος tech επιχειρηματίας και πρωτεργάτης του startup οικοσυστήματος της Νέας Υόρκης, Kevin Ryan, επενδύει στην εταιρεία και εντάσσεται στο Διοικητικό της Συμβούλιο. Με τη συμμετοχή του στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, τα συνολικά κεφάλαια που έχει αντλήσει η εταιρεία εκτοξεύονται στα $28 εκατομμύρια.

Ο Kevin Ryan είναι ιδρυτής μερικών από τις πιο επιτυχημένες startup εταιρείες παγκοσμίως. Ανάμεσά τους οι Gilt Groupe και MongoDB, οι οποίες το 2011 και 2013, αντίστοιχα, συμπεριλήφθηκαν στην κατηγορία “unicorns” (ιδιωτικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας με αξία άνω του $1 δισεκατομμυρίου). Σήμερα, η MongoDB είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Nasdaq με αποτίμηση που ξεπερνά τα $5 δισεκατομμύρια. Ο κορυφαίος entrepreneur έχει ‘σηκώσει’ περισσότερα από $700 εκατομμύρια σε πάνω από 40 γύρους χρηματοδότησης, ενώ η εταιρεία DoubleClick, στην οποία διετέλεσε CEO, εξαγοράστηκε από την Google για περισσότερα από $3 δισεκατομμύρια.

H συμμετοχή του Kevin Ryan στην Blueground σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για το μέλλον της εταιρείας, η οποία έχει θέσει ως όραμα να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται “σαν στο σπίτι τους” όπου κι αν επιλέξουν να ζήσουν. Με πάνω από 1.800 υψηλής ποιότητας διαμερίσματα σε εννέα πόλεις παγκοσμίως, 500 από τα οποία στην Αθήνα, η εταιρεία συνεχίζει να τριπλασιάζει τον κύκλο εργασιών της σε ετήσια βάση και να εξαπλώνεται δυναμικά τόσο στις πόλεις που ήδη δραστηριοποιείται όσο και σε νέες αγορές.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Kevin στην Blueground. Η εμπειρία που φέρνει, σε συνδυασμό με την περαιτέρω επένδυση στην τεχνολογία, θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας: να ξεπεράσουμε τα 50.000 διαμερίσματα παγκοσμίως μέχρι το 2023» δήλωσε ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO και συνιδρυτής της Blueground.Παράλληλα, ο Kevin Ryan πρόσθεσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος μιας ομάδας με ένα τόσο σαφές όραμα: να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται “σαν στο σπίτι τους” όπου και αν επιλέξουν να ζήσουν. Η Blueground προσφέρει ένα καινοτόμο προϊόν που καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην αγορά του real estate παγκοσμίως».

Με σκοπό να προσφέρει μια σύγχρονη και ολοκληρωμένη εμπειρία ενοικίασης τόσο στους ιδιοκτήτες ακινήτων όσο και στους ενοικιαστές, η Blueground επενδύει συνεχώς στις καινοτόμες τεχνολογίες. Μέσα από το γρήγορο και φιλικό προς το χρήστη website της εταιρείας, με real-time διαθεσιμότητα, τιμές και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ο ενδιαφερόμενος ενοικιαστής μπορεί να βρει και να κλείσει online το νέο του σπίτι μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, μέσω της ειδικής mobile εφαρμογής, ο ενοικιαστής έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει εύκολα και άμεσα με την ομάδα υποστήριξης πελατών και να βρει χρήσιμες πληροφορίες τόσο για το διαμέρισμά του όσο και για τη γειτονιά.

Μεταξύ των επενδυτών που έχουν επενδύσει στην Blueground είναι επίσης το ευρωπαϊκό fund VentureFriends, το αμερικανικό fund Endeavor Catalyst και το Jabbar Internet Group, με έδρα τη Μέση Ανατολή.

Η Blueground
Η Blueground είναι μια ελληνική εταιρεία με διεθνή παρουσία και όραμα να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται “σαν στο σπίτι τους” όπου και αν επιλέξουν να ζήσουν. Προσφέρει πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα διαμερίσματα προς ενοικίαση για ένα μήνα, ένα χρόνο ή και περισσότερο. Με σκοπό να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενοικίασης κατοικιών, η εταιρεία καλεί τους ενοικιαστές να φέρουν μόνο τη βαλίτσα τους, καθώς για όλα τα υπόλοιπα έχει η φροντίσει η ομάδα της Blueground. Σήμερα, μόλις 5 χρόνια από την ίδρυσή της, η Blueground βρίσκεται σε εννέα πόλεις σε τρεις ηπείρους, με περισσότερα από 1.800 διαμερίσματα και 300 εργαζόμενους. Στόχος της εταιρείας για το 2023 είναι να φτάσει τα 50.000 διαμερίσματα σε 50 πόλεις.