Μ. Βρετανία: Παράταση μέχρι το Μάιο για το σήμα επανεκκίνησης του τουρισμού

5/4/2021
Την ελπίδα ότι οι Βρετανοί θα μπορέσουν να ταξιδέψουν φέτος στο εξωτερικό για διακοπές εξέφρασε ο Μπορίς Τζόνσον σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα προς τους πολίτες της χώρας του όπου ανακοίνωσε την επανέναρξη λειτουργίας κυρίως σε εξωτερικούς χώρους σειράς δραστηριοτήτων από την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως, πάντως, ανέφερε ο Βρετανός Πρωθυπουργός θα ενημερώσει εγκαίρως αν η απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό θα αρθεί στις 17 Μαΐου ή θα συνεχιστεί έως τουλάχιστον τα τέλη Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής υπάρχει απαγόρευση ταξιδιών. Πάντως sύμφωνα με τους Financial Times, η Ελλάδα και η Τουρκία, ποσυγκεντρώνουν το υψηλότερο ποσοστό κρατήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, από ότι σε αυτό το σημείο το 2019, την τελευταία κανονική θερινή περίοδο.

Με βάση, δε, δημοσίευμα της DW η British Airways εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει κάποια από τα μεγαλύτερά της αεροπλάνα σε δρομολόγια προς την Ελλάδα. Σημαντικός παράγοντας για το αυξημένο ενδιαφέρον των Βρετανών είναι ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν δηλώσει επίσημα ότι θα δέχονται τους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί, πιθανότατα χωρίς την επιβολή καραντίνας.

Να σημειωθεί ότι οι Βρετανοί ήταν το 2019 εκείνοι που αύξησαν περισσότερο από κάθε άλλον τις δαπάνες τους για διακοπές σε ελληνικά νησιά και άλλα μέρη της χώρας. Η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 18,9% και διαμορφώθηκε στις 3.499 χιλ. ταξιδιώτες με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ.