Με ανοδικό ποσοστό η πορεία κίνησης στο ΔΑΑ "Ελ Βενιζέλος" και τον Οκτώβριο

30/10/2018
Βαρόμετρο για το σπάσιμο του ρεκόρ των 24 εκατομμυρίων επιβατών του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» αναμένεται να είναι ο Νοέμβριος, οπότε και το μεγάλο γεγονός του Αθηναϊκού Κλασικού Μαραθωνίου. Μέχρι σήμερα, στο μεταξύ, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση, συνεχίζει να κινείται ανοδικά με το εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου να φτάνει το 11,5% και τα 18,75 εκατομμύρια επιβάτες. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις το μήνα Οκτώβριο που κλείνει αύριο το ποσοστό ανόδου είναι σε μονοψήφιο νούμερο. Παράλληλα οι πληρότητες των πτήσεων είναι σε υψηλό ποσοστό οπότε και γίνεται πιο εφικτός ο στόχος για νέο ρεκόρ.

Σημειώνεται ότι η ιστορικά καλύτερη επίδοση ήταν το 2017, έτος κατά το οποίο το σύνολο της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας ξεπέρασε τα 21,7 εκατομμύρια.

Πάντως με βάση τον προγραμματισμό παραμένει αισιόδοξη η εικόνα και για το 2019, οπότε κι αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις θα είναι το 6ο συνεχές έτος με άνοδο για το ΔΑΑ.

Πηγή: Reporter.gr