Μελέτη για τον αστικό και συνεδριακό τουρισμό από το υπ. Τουρισμού

11/4/2019
Την ανάθεση μελέτης για τον αστικό τουρισμό, συμπεριλαμβανομένου και του συνεδριακού τουρισμού, αναμένεται να αναθέσει σύντομα το υπουργείο Τουρισμού, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργο Τζιάλλα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις διήμερες εργασίες του 9ου Πανελλήνιου Συνέδριου για τον επαγγελματικό και συνεδριακό τουρισμό.

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διαμορφώσει η χώρα μας τη στρατηγική για την περεταίρω ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού αξιοποιώντας την πολύ θετική εικόνα που έχει στη διεθνή τουριστική σκακιέρα». Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων από τους επαγγελματίες του κλάδου με τον κ. Τζιάλλα να συμφωνεί ότι σε αυτές τις συνθήκες δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) Αλέξανδρος Βασιλικός, στην παρέμβαση του, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια νέα μελέτη για τον συνεδριακό τουρισμό της Αθήνας, που θα απαντάει στα νέα δεδομένα της αγοράς και έκανε λόγο για απραξία στο σκέλος των συνεδριακών υποδομών της Αθήνας και διερωτήθηκε αν πλέον θα είναι ωφέλιμη η μετατροπή του ΤάεΚβοΝτό σε συνεδριακό κέντρο, ένα πάγιο αίτημα του τουριστικού κόσμου, τα προηγούμενα 17 χρόνια, που δεν υλοποιήθηκε, όπως είπε.

Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του ΞΕΕ επισήμανε πως πρέπει να υπάρξουν επενδύσεις στις υποδομές, με γνώμονα τους πολίτες του αστικού ιστού της πόλης των Αθηνών, αλλά και στρατηγικές επενδύσεις, σε συνεδριακά κέντρα και γκολφ για παράδειγμα, με γνώμονα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τη διάχυση της τουριστικής κίνησης σε περισσότερες περιοχές.

Τέλος, στις αναφορές ότι παρά την υλοποίηση νέων ξενοδοχειακών δεν υπάρχει πρόνοια νέων συνεδριακών χώρων, ο κ. Τζιάλλας τόνισε ότι μπορεί να υπάρχει άνθιση στα πεντάστερα ξενοδοχεία, ωστόσο στα 4 αστέρων ξενοδοχεία που πλέον ενσωματώνονται στον αστικό ιστό υπάρχει χώρος και για συνεδριακούς χώρους.

naftermporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ