Μήνυμα της κάλπης για πολιτικές εξελίξεις - Πρώτη η ΝΔ με 9 μονάδες

26/5/2019
Με αξιοσημείωτα στοιχεία την μεγάλη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, την ανάδειξη του μειονοτικού κόμματος στη Θράκη στην πρώτη θέση σε Κομοτηνή και Ροδόπη, την δυναμική παρουσία με είσοδο στην ευρωβουλή του Κυριάκου Βελόπουλου με την ιδιότυπη τηλεπαρουσία του,α αλλά και τη χαμηλή προσέλευση ψηφοφόρων στο Δήμο Αθηναίων εξελίσσεται η εκλογική καταμέτρηση. Πάντως στη Μακεδονία ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει πολύ χαμηλά ποσοστά ενώ στους μεγάλους δήμους και σε περιφέρειες όπου δεν έχει συνεργασία γνωρίζει επίσης πίεση.

Σύμφωνα με εκτίμηση της Singular Logic από 2000 εκλογικά τμήματα και με ενσωματωμένο το 10 % των ψήφων, η ΝΔ εξασφαλίζει 32,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το Κίνημα Αλλαγής 7,8%, το ΚΚΕ 5,5%, η ΧΑ 4,9%, η Ελληνική Λύση 4,1%, το ΜέΡΑ25 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,6%, η Ένωση Κεντρώων 1,5%, το Ποτάμι 1,4%, οι ΑΝΕΛ ο,8%, η ΛΑΕ 0,6% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,6%.

Σύμφωνα με το πρώτο «ασφαλές αποτέλεσμα», που ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου αναμένεται να εισέλθει στην Ευρωβουλή σε αντίθεση με τη «ΜέΡΑ 25» του Γιάννη Βαρουφάκη, η οποία πιθανόν να μην καταφέρει «για λίγο» να πιάσει το όριο εισόδου.