Μηνύματα Ρέτσου σε δημάρχους και περιφερειάρχες

6/6/2019
«Κανένα περιθώριο για αρρυθμία. Αυτό είναι το μήνυμα, που απέστειλε στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση από το βήμα της εναρκτήριας συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων ο πρόεδρος Γιάννης Ρέτσος στο φόντο των αποτελεσμάτων των τοπικών και περιφερειακών εκλογών.

Για άλλη μια φορά τόνισε ότι δε θα πρέπει να υπάρξει κενό εξουσίας ή άλλη αδράνεια λόγω των αλλαγών στη διοίκηση καθώς ήδη η σεζόν είναι σε εξέλιξη.
«Η διαχείριση προορισμών το μεγάλος στοίχημα των επόμενων ετών όχι μόνο για την Ελλάδα. Θα πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Αν δεν προσαρμοστούμε θα συρρικνωθούμε» τόνισε , επίσης, ο κ. Ρέτσος κάνοντας εμφατικά λόγο για την ανάγκη στρατηγικής με έμφαση στην αειφορία.

Όπως είπε η συμβολή του τουρισμού το 2018 ανήλθε στο 22 δις ευρώ για την ελληνική οικονομία, ενώ στην αιχμή της σεζόν αντιπροσωπεύει το 20% της απασχόλησης. Παράλληλα όπως είπε ο κ. Ρέτσος 5,6 δισεκ είναι οι επενδύσεις στα ξενοδοχεία τα τελευταία χρόνια ενώ συνολικά ο τουρισμός έχει παράξει αξία που φτάνει τα 125 δισεκ. από την αρχή της κρίσης. Τέλος όπως είπε την ίδια περίοδο 230 εκ επισκέπτες έχουν επισκεφτεί τη χώρα. «Ο τουρισμός είναι πολύτιμη αξία για τη χώρα» κατέληξε ο κ. Ρέτσος.