Νέα δικαίωση για τον Όμιλο Μεταξά στη διένεξη με το Δήμο Σαντορίνης

28/12/2018
Με κοινοποίηση της επίσημης απόφασής του στους ενδιαφερομένους το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) Νοτίου Αιγαίου, ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώνει κατηγορηματικά για άλλη μια φορά ότι η επένδυση του Ομίλου Μεταξά στην περιοχή Βλυχάδα Σαντορίνης μπορεί να ξεκινήσει στη βάση των εκδοθεισών αδειών, καθώς οι αιτιάσεις που επικαλείται ο Δήμος δεν τεκμηριώνονται και θα πρέπει να παραβλεφθούν. Σημειώνεται ότι η οικοδομική άδεια που εξεδόθη το 2009 έχει ανακληθεί τρεις φορές από την πολεοδομική αρχή της Σαντορίνης.

Πιο συγκεκριμένα ο Όμιλος Μεταξά, ένας από τους ιστορικότερους στον κλάδο με ισχυρό αποτύπωμα στην βιώσιμη ανάπτυξη με τα ξενοδοχεία Maris, σχεδιάζει τη δημιουργία πολυτελούς μονάδας στη Σαντορίνη, 67 πολυτελών δωματίων, προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ, στη Σαντορίνη.
Ήδη, ο όμιλος με έδρα την ανατολική Κρήτη με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Ανδρέα Μεταξά, λειτουργεί ήδη δύο ξενοδοχειακές μονάδες στην Κρήτη, την Creta Maris Beach Resort στη Χερσόνησο του Ηρακλείου και το Club Magic Life Candia Maris στην Αμουδάρα του Ηρακλείου. Η Τρίτη μονάδα το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa λειτουργεί από το 2016 στη Σαντορίνη.

Ωστόσο το επενδυτικό σχέδιο στη Σαντορίνη σκοντάφτει στο … Δήμο. Τρεις φορές ο Δήμος Σαντορίνης σταμάτησε την έναρξη της επένδυσης επικαλούμενος περιβαλλοντικούς όρους σε περιοχή όπου ήδη υπάρχουν άλλες μονάδες. Έτσι, παρά το ότι ο Όμιλος πήρε άδεια για την έναρξη των εργασιών και δικαιώθηκε σε δίκες και διοικητικές προσφυγές, ο Δήμος Σαντορίνης επέμενε να μπλοκάρει την έναρξη των εργασιών. Ο Δήμος κατέθετε, δηλαδή, συνεχώς (τρεις φορές), προσφυγές κι έτσι μπλόκαρε τις κατασκευές.

Μάλιστα η τελευταία θετική απόφαση για τον Όμιλο Μεταξά γνωστοποιήθηκε εγγράφως τον προηγούμενο μήνα γεγονός που δίνει τη δυνατότητα για άμεση έναρξη εργασιών στον εν λόγω χώρο. Σημειώνεται ότι μιλώντας στα τέλη Οκτωβρίου σε δημοσιογράφους κ. Ανδρέας Μεταξάς, πρόεδρος του ομίλου επιχειρήσεων της οικογένειας Μεταξά είχε εκφράσει, όταν είχε ήδη κριθεί θετικά για την εταιρία του η έκβαση στο ΣΥΠΟΘΑ και πριν τη λάβει επισήμως,, την αισιοδοξία του ότι τελικά μετά από τόσες περιπέτειές κι απώλειες περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ από τν καθυστέρηση υλοποίησης του έργου ότι θα ξεκινήσει άμεσα.

Στρατηγική επένδυση στο Λασίθι

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος σχεδιάσει άλλη μια άμεση μεγάλη επένδυση είναι στην ιστορική θέση Καβούσι στην κόλπο του Μιραμπέλλο σε έκταση 1.200 στρεμμάτων. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπει την ανέγερση δύο ξενοδοχειακών μονάδων και συγκροτήματος κατοικιών. Το σχέδιο αντιμετωπίζεται ως στρατηγική επένδυση και θα ακολουθήσει τη διαδικασία fast track. Τέλος το ο δεκαπενταετές στρατηγικό πλάνο επενδύσεων του ομίλου Maris υπολογίζεται στα 250 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Reporter.gr