Νέα "γέφυρα" με τα ελληνικά νησιά χτίζει η Oman Air με την Aegean

4/6/2019
Άλλη μια αεροπορική εταιρία, η Oman Air, προσγειώνεται στο ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος» πυκνώνοντας το δίκτυο συνδέσεων του αεροδρομίου της πρωτεύουσας με τον Κόλπο. Παράλληλα με μια κατ΄ αρχήν συμφωνία συνεργασίας για τους εσωτερικούς προορισμούς με την Aegean η Oman Air, δημιουργεί νέες γέφυρες για τους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Ήδη, όπως ανέφερε στο Reporter.gr ο κ. Laurent Recoura, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του τμήματος Διεθνών Πωλήσεων στην Oman Air έχει γίνει τεχνική επεξεργασία των πληροφοριακών συστημάτων κι έτσι μέσα από το δίκτυο πωλήσεων της Oman Air μπορούν ενδιαφερόμενοι να κλείσουν τα εισιτήριά τους για τις πτήσεις εσωτερικού της Aegean. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για συνεργασία στο διεθνές δίκτυο του ελληνικού αερομεταφορέα.
Ουσιαστικά ο Legacy Carrier του Ομάν, όπως λέγεται δηλαδή σήμερα ο εκάστοτε εθνικός αερομεταφορέας, μέσα από συνέργιες με την ελληνική εταιρία εκτείνει το δίκτυό του προσπαθώντας να πάρει κίνηση από τις αεροπορικές εταιρίες «κολοσσούς» του Κόλπου, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα για αμοιβαία οφέλη και για τον ελληνικό αερομεταφορέα σε μια περιοχή στόχο για την Aegean, όπως είναι ο Κόλπος. Παράλληλα και για το «Ελ. Βενιζέλος» η Oman Air, με την οποία η διοίκηση του ΔΑΑ ήταν σε συζητήσεις για συνεργασία από το 2012, διασφαλίζεται καλύτερη δικτύωση με τη Μέση Ανατολή αλλά και με τους προορισμούς όπου πετά η Oman Air ειδικά στην Άπω Ανατολή. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Laurent Recoura στόχος της εταιρίας του είναι με προσεκτικά βήματα να εκτείνει το δίκτυό της φτάνοντας τους 60 προορισμούς έως το 2022 αξιοποιώντας έτσι τα 70 αεροσκάφη που έχει.

Σημειώνεται ότι από το Σάββατο, 1 Ιουνίου η πρωτεύουσα του Ομάν, Μουσκάτ, συνδέεται καθημερινά με την Αθήνα από το περασμένο, καθώς η Oman Air, που είναι ο εθνικός αερομεταφορέας του Σουλτανάτο. Το δρομολόγιο είναι το μόνο non stop μεταξύ Ελλάδας και Ομάν κι έχει ως δυνητικούς πελάτες τόσο ταξιδιώτες επιχειρηματίες όσο και ταξιδιώτες αναψυχής, αλλά και βέβαια την την ελληνική κοινότητα στο Ομάν που αριθμεί περίπου 300 μέλη. Η νέα υπηρεσία προσφέρει επίσης απρόσκοπτες συνδέσεις μέσω του κόμβου της Oman Air, του Διεθνούς Αεροδρομίου Muscat, προς τους προορισμούς του μεταφορέα ανά τον κόσμο.

Η εναρκτήρια πτήση από την πρωτεύουσα του Ομάν, Μουσκάτ, προς την Αθήνα, WY 193, αναχώρησε την 1η Ιουνίου, με τον επίτιμο πρόξενο της Ελλάδας στο Σουλτανάτο του Ομάν, δρ. Ηλία Νικολακόπουλο να συνοδεύει την αντιπροσωπεία της Oman Air υπό την ηγεσία του ανώτερου αντιπροέδρου Διεθνών Πωλήσεων Laurent Recoura, για να γιορτάσουν τη νέα πτήση.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν ο κ. Laurent Recoura, ανώτερος αντιπρόεδρος Διεθνών Πωλήσεων στην Oman Air και η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ και η Τίνα Καλαμαρά, Country Manager της Oman Air ο εθνικός αερομεταφορές του Σουλτανάτου του Ομάν, καλύπτει ένα ευρύ δίκτυο προορισμών στη Μέση Ανατολή, την ινδική υποήπειρο, την Αφρική, την Ευρώπη και την Άπω Ανατολή. Το νέο δρομολόγιο, που θα πραγματοποιείται όλο το χρόνο μεταξύ του Μασκάτ και της Αθήνας, ενώ όπως ανέφερε η κα Παπαδοπούλου είναι ο 54ος προορισμός της αεροπορικής εταιρείας και η δεύτερη διαδρομή που δρομολογήθηκε φέτος μετά την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

«Το Ομάν έχει ισχυρές διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα και η έναρξη αυτής της νέας πτήσης σίγουρα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεών μας», σημειώνει ο Abdulaziz Al Raisi, διευθύνων σύμβουλος της Oman Air. «Το εμπόριο μεταξύ Ομάν και Ελλάδας αυξάνεται και είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να το διευκολύνουμε περαιτέρω με την έναρξη αυτής της υπηρεσίας. Το Ομάν μετατρέπεται σε έναν πολύ σημαντικό περιφερειακό κόμβο logistics με υποδομές παγκόσμιας κλάσης και είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες επενδυτές και οι εταιρείες αναγνωρίζουν αυτές τις ευκαιρίες» κατέληξε ο κ. Raisi.

Πηγή: Reporter.gr