Νέο πεδίο αντιπαράθεσης Golden Star Ferries - Sea Jets οι Δυτικές Κυκλάδες

27/11/2017
Από τον πόλεμο της Ραφήνας επιχειρεί είσοδο στις Δυτικές Κυκλάδες και τις γραμμές Ηρακλείου - Κυκλάδων η Golden Star Ferries. Πιο συγκεκριμένα σε μια προσπάθεια επέκτασης των δρομολογίων της πέρα από τις συνδέσεις της Ραφήνας, όπου πέρυσι εξελίχθηκε ένας αδυσώπητος πόλεμος χρονοθυρίδων για τις συνδέσεις Ραφήνας με Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο και Νάξο, μεταξύ της Golden Star Ferries των αδελφών Στεφάνου, Fast Ferries της οικογένειας Παναγωιτάκη και Sea Jet της οικογένειας Ηλιόπουλου, η ναυτιλιακή των Ανδριωτών αδελφών Στεφάνου προχωρά στη δρομολόγηση δύο νέων ταχυπλόων.
Το ένα αγοράστηκε πρόσφατα και προστίθεται σε trimaran το «KRILO ECLIPSE» που αποκτήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου. Ήδη πέρυσι είχε ενταχθεί στο στόλο της το ταχύπλοο SuperRunner, το οποίο είχε δρομολογηθεί το προηγούμενο καλοκαίρι στη γραμμή της Ραφήνας.
Με όπλο αυτά τα γρήγορα πλοία θα προσπαθήσει να αποκτήσει μερίδια στις ανερχόμενες τουριστικά Δυτικές Κυκλάδες ( στη γραμμή Πειραιά,Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο) διασυνδέοντάς της επίσης με την Παροναξία και τη Μύκονο. Ουσιαστικά μπαίνει η Golden Star σφήνα στις εταιρίας Aegean Speedlines και Sea Jet που είχαν ισχυρή παρουσία στην περιοχή. Το έτερο ταχύπλοο αναμένεται να δρομολογηθεί προς τις Κεντρικές και Νότιες Κυκλάδες ενώ αναμένεται η εταιρία να αρχίσει και δρομολόγια και από Ηράκλειο για Κυκλάδες με κατάληξη τη Ραφήνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στόλος της Golden Star Ferries περιλαμβάνει πέρα από τα τρία ταχύπλοα και δυο συμβατικά πλοία τα Superferry και Superferry ΙΙ. Η Golden Star βραβεύτηκε την προηγούμενη Παρασκευή ως Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς (Passenger Line of the Year) με το βραβείο Lloyd’s List-Greek Shipping Awards.

Πηγή: Reporter.gr