Ο ΗΑΤΤΑ στηρίζει τις τουριστικές σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου στην έκθεση ΤΑΞΙΔΙ 2019

3/5/2019
Με σκοπό την ανάδειξη και περαιτέρω ενδυνάμωση των τουριστικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, HATTA, πρόκειται να συμμετάσχει στην 22η Τουριστική Έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2019», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) από τις 3 έως τις 5 Μαΐου στη Λευκωσία.
Ο HATTA καθώς και ελληνικά τουριστικά γραφεία-μέλη του από όλη την Ελλάδα, στο περίπτερο του ΕΟΤ.
Ο ΗΑΤΤΑ μετέχει στην έκθεση στο πλαίσιο των στρατηγικών ενεργειών του για την προώθηση του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου αλλά και στην τόνωση των τουριστικών ροών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μέσα από τον φορέα EMTAAS (East Mediterranean Travel & Tourist Agents Associations Synergies).
Ο φορέας, πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, αποτελεί όχημα σύμπραξης των κορυφαίων ενώσεων τουριστικών γραφείων της περιοχής μέσα από δύο τριεθνείς συμπράξεις: Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου (FedHATTA, ΕΤΑΑ και ACTA) και Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (FedHATTA, ACTA και ΙΤΤΑΑ). Στόχος του είναι να δώσει ώθηση στον τουρισμό μεταξύ των χωρών – μελών του, να αναπτύξει κοινές τουριστικές δομές και να επεκτείνει τα ταξιδιωτικά προγράμματα στην περιοχή ως Mega Destination.
Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης δήλωσε: "Η τουριστική γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου είναι ιδιαίτερα ισχυρή και έχει προοπτικές να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Εργαζόμαστε εντατικά για το σκοπό αυτό μέσα από συμπράξεις με τους τουριστικούς φορείς και με την ενεργή συμμετοχή των ελληνικών τουριστικών γραφείων σε σημαντικές τουριστικές διοργανώσεις όπως η έκθεση ΤΑΞΙΔΙ".
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ΤτΕ, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση των Κυπρίων επισκεπτών στην Ελλάδα το 2018 ανήλθε σε περίπου 700.000 αφίξεις έναντι 632.000 περίπου το 2017. Η μέση δαπάνη τους ανά ταξίδι στην Ελλάδα διαμορφώθηκε το 2018 σε 506 ευρώ και η μέση διάρκεια διαμονής τους στη χώρα μας ήταν 8,3 ημέρες κατά μέσο όρο.
Η έκθεση ΤΑΞΙΔΙ προσελκύει πάνω από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και προσφέρει εκτενή πληροφόρηση στους ταξιδιώτες για διακοπές στην Κύπρο και το εξωτερικό, καθώς και ελκυστικά ταξιδιωτικά πακέτα από τους εκθέτες.
Στην έκθεση θα συμμετέχουν επίσης το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, ταξιδιωτικοί πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, περιφέρειες, νησιά και δήμοι από την Ελλάδα, διεθνείς εκθέτες κτλ.