Οι υψηλοί συμβολισμοί της επίσκεψης στο Domes Miramare Corfu του εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλιφά αλ Θανί

7/8/2018
Την πρώτη επένδυση, που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε και πλέον λειτουργεί στην Ελλάδα επισκέφθηκε ο πρώην εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλιφά αλ Θανί. Ο λόγος για το νέο απόκτημα της ελληνικής ξενοδοχείας, το εμβληματικό Domes Miramare Corfu, που χτίστηκε αρχικά από για την οικογένεια Ωνάση στις αρχές τα τέλη της δεκαετίας 1960, σχεδιασμένο με βάση τις γραμμές του μοντερνιστικού κινήματος, από τον αναγνωρισμένο αρχιτέκτονα Χαράλαμπο Σφαέλλο. Από τα μέσα Ιουνίου πλέον το διαχειρίζεται η Domes Resorts, που αποτελεί το λειτουργικό εταίρο του πρώην εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλιφά αλ Θανί στη μονάδα αυτή. Μάλιστα από τις επόμενες μέρες το Domes Miramare Corfu θα λειτουργεί υπό την «ομπρέλα» της Marriott και του Brand The Luxury Collection.

Στα αξιοσημείωτα εγγράφεται το γεγονός ότι ο εμίρης όχι μόνο επισκέφθηκε, αλλά διέμεινε για τέσσερις μέρες στο Domes Miramare Corfu, κάτι που δε συνηθίζει, καθώς, ως επί το πλείστον καταλύει στη θαλαμηγό του, την «Katara». Η τελευταία, που θεωρείται ένα από τα ακριβότερα σκάφη του κόσμου, βρισκόταν στο λιμάνι της Κέρκυρας, ωστόσο ο εμίρης προτίμησε να γνωρίσει από κοντά το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει η Domes Resorts. Tην ποιότητα, δε, και τη μοναδικότητα της ελληνικής φιλοξενίας της Domes Resorts γνώρισε και η οικογένειά του και η ακολουθία του που ήταν ιδιαίτερα πολυπληθής.

Επιπλέον η επίσκεψη αυτή έχει πολλαπλούς συμβολισμούς. Ο ίδιος ο Εμίρης ήλθε 2 βδομάδες μετά το επίσημο άνοιγμα του Domes Miramare Corfu, 45 μέρες μετά την υπογραφή της 20 ετών συμφωνίας με την Domes Resorts, αλλά και είναι η πρώτη που γίνεται στην Ελλάδα μετά τη δικαίωσή του στο δικαστήριο για την υπόθεση της έκτασης στη Ζάκυνθο. Ουσιαστικά λειτουργεί ως ψήφος εμπιστοσύνης για την εταιρία Domes Resorts από τον εμίρη στον κομβικό για τον ίδιο τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα.

«Οι εταιρικές αρχές των Domes Resorts, για προσφορά μοναδικών εμπειριών στους επισκέπτες μας συναντά στο Miramare τη βούληση του πρώην εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλιφά αλ Θανί για τη διαμόρφωση μιας μονάδας υψηλής στάθμης που θα αποτελεί στολίδι για τον ελληνικό τουρισμό», αναφέρει ο Γιώργος Π. Σπανός, Αντιπρόεδρος των Domes Resorts. «Η συνεργασία μας, μάλιστα, με το brand, The Luxury Collection υποστηρίζει και ενισχύει το όραμά μας, για την ανάπτυξη ενός θερέτρου, το οποίο θα επαναπροσδιορίσει τον συγκεκριμένο προορισμό» συμπλήρωσε ο κ. Σπανός.