Όμιλος Καστελόριζο: Νέο "γλυκό" σημείο κι ένας μικρός ξενώνας στου Ψυρρή

30/10/2019
Ένα νέο σημείο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας επιλέγει ο Όμιλος Καστελόριζο για να ανοίξει το 10ο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αυτή τη φορά όμως συνδυάζοντας το γλυκό με το… αλμυρό. Ο λόγος για τη «Ζουμπουρλού» στην Πλατεία του Ψυρρή, ένα νέο γλυκοπωλείο όπου ο αέρας της Κωνσταντινούπολης συνδυάζεται με ένα «άγγιγμα» Παρισιού στα ντεκόρ αλλά και στις γεύσεις. Γλυκά που επιμελείται ο Τάσος Ζησόπουλος pastry chef με χρόνια εμπειρίας, αλλά και ανατολίτικες πίτες μαζί με κοκτέιλ, τσίπουρα και ευάριθμες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα βρίσκουν τη θέση τους στη μοναδική σε σχήμα πλατεία της Αθήνας. Την Πλατεία Ψυρρή, όπου το πολυγωνικό της σχήμα κάνει τη διαφορά μαζί με το πολύβουο μελίσσι Ελλήνων και ξένων. Εκεί λοιπόν, σε ένα παλιό πέτρινο κτήριο της οικογένειας Αλιμόνου, ο Όμιλος Καστελόριζο επενδύει 700 χιλιάδες ευρώ για να στήσει ένα ζεστό και καλαίσθητο καφέ - ζαχαροπλαστείο, αλλά και ένα μίνι ξενώνα με 4 δωμάτια που έχουν εκχωρηθεί σε εταιρία προς εκμετάλλευση.

«Το ιστορικό κέντρο έχει δύναμη» τονίζει μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση του νέου αποκτήματος του Ομίλου ο κ. ο ιδρυτής του κ Αντώνης Σταύρου, που σημειώνει ότι ο ίδιος πρόλαβε να «πιάσει πόστο πριν από 15 μήνες περίπου και πριν οι τιμές των ακινήτων ξεφύγουν.» Ο ίδιος τονίζει ότι ο Όμιλος με προσεκτικά βήματα αναπτύσσεται θέλοντας να «χτίσει» και στο γλυκό το δικό του ξεχωριστό όνομα. Γιαυτό και δεν «παρασύρεται από «σειρήνες» για γρήγορη επέκταση της ιδέας με τη «Ζουμπουρλού» και σε άλλες περιοχές.

Στο μεταξύ ανοδικά κινείται ο ενοποιημένος τζίρος του Ομίλου Καστελόριζου το 2018. Σύμφωνα με τη διοίκηση έφτασε τα 10 εκατ. ευρώ ανεβασμένος κατά 300.000 ευρώ σε σχέση με το 2017 με τα εστιατόρια Βάρκιζας και Βούλας να έχουν ρεκόρ ανόδου. Μάλιστα και το 2019 αναμένεται να κινηθεί ανοδικά. Σε σχέση με τις τιμές ο Όμιλος έχει απορροφήσει όλες τις αυξήσεις ΦΠΑ ενώ ο κ. Σταύρου τονίζει ότι οι μειώσεις φόρων είναι ευεργετικές για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εστίασης. Ειδικά για τον τομέα των ψητοπωλείων όπου οι ανοδικέ πιέσεις των τιμών του κρέατος είναι έντονες εσχάτως. Σημειώνεται ότι ο Όμιλος έχει 350 εργαζόμενους, οι 15 εκ των οποίων είναι στο νέο σημείο. Βέβαια, όπως παραδέχεται ο κ. Σταύρου το πιο δύσκολο θέμα είναι η ανεύρεση προσωπικού, ειδικά στο σέρβις. Συνεργάζεται δε με 50 Έλληνες προμηθευτές έχοντας παρουσία πέρα από την εστίαση και στις Ιχθυοκαλλιέργειες.

Να σημειωθεί , πως ο Όμιλος με ιστορία μεγαλύτερη των 35 ετών, διαθέτει το «Καστελόριζο Κηφισιάς», το «Καστελόριζο Βάρκιζας», τους «Ορίζοντες Λυκαβητού», το «Όμικρον», το «Ρακί Μεζέ», το «Κ.Grill» στις Τζιτζιφιές, το «Μezze Glyfada» , το «Ramino» στη Γλυφάδα και στη Βούλα το «K.Grill».

Πηγή: Reporter.gr