Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας: O όμιλος Grimaldi αναβιώνει τη γραμμή Μπρίντιζι-Κέρκυρα

11/11/2014
O Όμιλος Grimaldi με δήλωση του ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη των νέων δρομολογίων του για το 2015. Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται μια νέα γραμμή μεταξύ Μπρίντιζι-Κέρκυρα αφιερωμένη στη μεταφορά φορτίων, εμπορευμάτων και επιβατών με την δρομολόγηση ενός νέου τακτικού δρομολογίου και συγκεκριμένα του σύγχρονου φέρρυ, "Catania". Το πλοίο με μήκος 186 μέτρα και μικτό βάρος 26 τόνους, μπορεί να μεταφέρει 2.250 γραμμικά μέτρα φορτίου, ενώ παράλληλα μπορεί να φιλοξενήσει 1.000 επιβάτες και 170 αυτοκίνητα.
Η θετική αυτή εξέλιξη, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, θα τονώσει την τουριστική και επιβατική κίνηση προς την Κέρκυρα με Ιταλούς και άλλους Ευρωπαίους πολίτες και είναι αποτέλεσμα σειράς διαβουλεύσεων και κατ’ ιδίαν συζητήσεων, του Πρόεδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. κ. Σπύρου Ανδριώτη με κορυφαία στελέχη του ομίλου, οι οποίες κορυφώθηκαν την χρονική περίοδο που το πλοίο EUROPA LINK, ιδιοκτησίας της εν λόγω εταιρείας παρέμεινε στο λιμάνι της Κέρκυρας για τις αναγκαίες επισκευές του, ύστερα από προσάραξη του σε βραχονησίδα.
Η συχνότητα των δρομολογίων μεταξύ Μπρίντιζι και Κέρκυρας θα είναι 4 φορές την εβδομάδα με αναχωρήσεις από το λιμάνι της Απουλίας κάθε Πέμπτη, Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή στις 12.00 το πρωί και άφιξη στην Κέρκυρα στις 7 το απόγευμα. Η επιστροφή στο Μπρίντιζι είναι προγραμματισμένη στις 11.59 το βράδυ, με άφιξη στις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας.
Δράττοντας την ευκαιρία θα πρέπει να τονιστεί η σημασία της αναβίωσης της παραδοσιακής θαλάσσιας σύνδεσης, μεταξύ του Μπρίντεζι - Κέρκυρας με γνώμονα την τόνωση του τουριστικού ρεύματος από την Ιταλία με εφικτούς ναύλους και υψηλού επίπεδου υπηρεσίες προς επιβάτες και επαγγελματίες, καλύπτοντας τις ανάγκες της αγοράς, μια ικανοποιητική προοπτική για τα ενδιαφερόμενα μέρη, προσθέτει ο ΟΛΚΕ.
Περαιτέρω, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. κ. Σπύρος Ανδριώτης θα έχει κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τον πλοιοκτήτη – εφοπλιστή κ. Guido Grimaldi την 18η & 19η Νοεμβρίου 2014 στην Θεσσαλονίκη, οπού ο ανωτέρω θα βρίσκεται ως ομιλητής σε συνέδριο Logistics, προκειμένου να επισημοποιηθεί η ανωτέρω συμφωνία και παράλληλα να συζητηθούν νέες προοπτικές ανάπτυξης της γραμμής Μπρίντιζι-Κέρκυρα.