Παραδείγματα ανάπτυξης από τα Ποσειδώνια

6/6/2016
Πολλαπλές απαντήσεις δίνουν τα Ποσειδώνια για το πώς πρέπει να κινηθεί η Ελληνική οικονομία. Ένα μεγάλο γεγονός που καθιστά την Ελλάδα και την Αττική κέντρο του ναυτιλιακού κόσμου δείχνει ακόμα κι αυτή τη δύσκολη συγκυρία τον μπούσουλα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.
Αφενός η έκθεση φέρνει μια γερή ένεση ρευστότητας, αναδεικνύει την Αθήνα ως συνεδριακό προορισμό, αλλά και πιστοποιεί ότι με σκληρή δουλειά, μπορεί να γίνει πράξη το όραμα να καταστεί η Αθήνα αλλά και άλλες πόλεις επίκεντρο ενδιαφέροντος του συνεδριακού τουρισμού.
Επιπλέον παρά τις δυσκολίες για την παγκόσμια ναυτιλία η έκθεση δείχνει ότι ο κλάδος εξακολουθεί να είναι δυναμικός. Ειδικά μάλιστα για την Ελλάδα η έκθεση αποτελεί άσκηση για να δει κανείς πώς μπορεί κανείς να επωφεληθεί από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ώρα λοιπόν για δουλειά ώστε πλέον η Ελλάδα να αξιοποιήσει το μεγάλο της χαρτί τη ναυτιλία και να αναπτύξει και τις παράπλευρες δραστηριότητες. Κι αυτό παρά τις πιέσεις των «εταίρων» που το μόνο που θέλουν είναι η φορολογική εξόντωση του εθνικού αυτού κλάδου. Ευτυχώς η πολιτική ηγεσία φαίνεται να ακούει την ιστορία και να μην ενδίδει.