Παράλογοι κανόνες covid απειλούν με αφανισμό τα τουριστικά σκάφη ολικής ναύλωσης - Καταγγελίες

8/6/2021
Ανάστατοι είναι οι επιχειρηματίες πλοιαρίων ολικής ναύλωσης, που δραστηριοποιούνται σε τουριστικά λιμάνια της χώρας, καθώς η πολιτεία επέβαλε παράλογους κανόνες πλόων λόγω covid. Οπως καταγγέλουν οι πλοιοκτήτες, κινδυνεύουν οι επιχειρήσεις τους με αφανισμό, λόγω των παράλογων ρυθμίσεων, σύμφωνα με τις οποίες ισχύουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά για τους αλλοδαπούς και τους Ελληνες επιβάτες, με συνέπεια πρακτικά να αποκλείονται οι Ελληνες.
Η ανοικτή επιστολή των επιχειρηματιών της Μήλου, αναφέρει τα εξής:

ΜΗΛΟΣ, 7/6/2021

Αξιότιμοι κύριοι,
Είμαστε ο Σύλλογος Μηλίων πλοιοκτητών (επαγγελματικά πλοία αναψυχής) που δραστηριοποιείται στο νησί της Μήλου.
Εκτελούμε ημερήσιους πλόες λίγων ωρών (μέχρι 12 ώρες) γύρω από το νησί της Μήλου με σκάφη αναψυχής ολικής ναύλωσης (όχι ημερόπλοια). Σύμφωνα με τα νέα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης COVID-19 του ΥΝΑΝΠ (ενημέρωση 4-6-2021).
1) Άπαντες οι επιβάτες οφείλουν να έχουν κάνει rapid test μέχρι και 24 ώρες πριν την επιβίβαση.
Εκτός αν είναι ταξιδιώτες προς Ελλάδα και είναι κάτοχοι:
Α) πιστοποιητικού εμβολιασμού προ 14 ημερών από τη χώρα προέλευσης
Β) πιστοποιητικού νόσησης COVID-19
Γ) PCR αρνητικό εντός 72 ωρών από άφιξη στην Ελλάδα το οποίο είναι ακόμα σε ισχύ αλλιώς πάλι τεστ.
ΟΜΩΣ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ. ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ RAPID TEST ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 24 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ, ΑΣΧΈΤΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΈΝΟΙ Ή ΕΧΟΥΝ ΝΟΣΉΣΕΙ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΆΔΙΚΟ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΌ. ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΒΆΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΊ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ Self test ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΒΆΤΕΣ.
ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΎΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ. ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΚΕΝΤΡΑ(2 στον αριθμό) ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΎΡΙΑΚΑ. ΤΟ Κ.Υ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΈΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΣΤ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΟΎΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΈΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΊΤΙΜΟ ΤΟΎ rapid test (20 ΕΥΡΩ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΏΝ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΖΗΤΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΉΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥΣ ΠΛΟΕΣ ΟΛΙΚΉΣ ΝΑΎΛΩΣΗΣ ΜΕΧΡΙ 12 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ self test.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΉΣΕΤΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΜΑΣ
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΛΙΩΝ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΏΝ