PRODEA Investments: Νέο όνομα και νέα σχέδια για την πρώην Εθνική Πανγαία

12/9/2019
Νέο όνομα, νέο μετοχολόγιο, Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου αλλά και ένα επενδυτικό σχεδιασμό που έχει στόχο να οδηγήσει την αξία του χαρτοφυλακίου της σε επίπεδα 5-10 δισεκ τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνει το σχέδιο της επόμενης μέρας για την Πανγαία ΑΕΕΑΠ, που από χτες αλλάζει όνομα και αποκτά νέα εταιρική ταυτότητα και μετονομάζεται σε PRODEA Investments.

Τα σχέδια αυτά μαζί με τις βασικές αξίες της εταιρίας, την προσήλωση στο στόχο και τη σκληρή δουλειά, αποτελούν τον οδικό χάρτη της εταιρίας, που παρουσιάστηκε χτες σε ειδική εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων του επιχειρηματικού και επενδυτικού κόσμου, εκπροσώπων του real estate, δημοσιογράφων, μελών της Εθνικής Ομάδας Αντισφαίρισης, καθώς και του πρωταθλητή αντισφαίρισης Στέφανου Τσιτσιπά.

Νωρίτερα χτες το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Γενική Συνέλευση της εταιρίας σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, ενέκρινε ην τροποποίηση του καταστατικού και την παροχή εξουσιοδότησης στο διοικητικό συμβούλιο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με χρόνο υλοποίησης σε διάστημα 10 μηνών.

Μιλώντας δε στο περιθώριο της Γ.Σ. ο διευθύνων σύμβουλος κ Αριστοτέλης Καρυτινός απέφυγε με διπλωματικό τρόπο να προσδιορίσει το πότε θα γίνει η ΑΜΚ, σημειώνοντας ότι η απόφαση του δ.σ. προσδιορίζει το κατάλληλο χρονικό εύρος για να πραγματοποιηθεί η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες η ΑΜΚ θα υπεβαίνει τα 300 εκ. ευρώ.

Μάλιστα τονίζεται ότι πλέον το κλίμα είναι θετικότερο από ότι πριν από 16 μήνες οπότε η εταιρία σχεδίαζε έκδοση ομολογιών έως 400 εκατ. ευρώ. Βέβαια στα μέσα Ιουλίου η εταιρεία ολοκλήρωσε την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους μέχρι 300.000.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Πάντως η ΑΜΚ θα έχει και στόχο τη διασπορά του χαρτοφυλακίου ο νέος βασικός μέτοχος της Prodea ΑΕΕΑΠ πλέον κατέχει το 98,15% του μετοχικού κεφαλαίου και η διασπορά της μετοχής βρίσκεται στο 1,85% ενώ με βάση τη νομοθεσία θα πρέπει ρέπει να ανέρχεται στο 25%. Σημειώνεται ότι ο νέος βασικός μέτοχος η επενδυτική εταιρεία Castlelake L.P στη θέση της ΕΤΕ και πλέον πρόεδρος της εταιρίας είναι ο Χριστόφορς Παπαχριστοφόρου

Όπως αναφέρθηκε χτες ο μετασχηματισμός αυτός σηματοδοτεί μια νέα εποχή δυναμικής πορείας για την κορυφαία ελληνική εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, με επενδυτικό χαρτοφυλάκιο άνω των δύο δισ.

Το όνομα PRODEA αποτελεί μια σύνθετη λέξη στην οποία συναντώνται δύο κόσμοι: η ύλη και η νόηση. Το νέο λογότυπο της εταιρείας «περικλείει» τις δύο έννοιες.

Η λέξη Property, η έγγειος ιδιοκτησία, περιγράφει το πεδίο δραστηριότητας της εταιρείας. Αποτυπώνει τη δύναμη, την κλίμακα, το απτό τεκμήριο του έργου της.

Η λέξη Idea, η ιδέα, με ρίζα το αρχαίο ελληνικό ρήμα εἴδω που σημαίνει βλέπω, γνωρίζω καλά. Σε αυτή τη λέξη αντανακλώνται η διορατικότητα, το ένστικτο και η οξύτητα των αντανακλαστικών της PRODEA. Πρόκειται για τον συγκερασμό ικανότητας και βαθιάς γνώσης.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, «Η μετονομασία της «Εθνική Πανγαία» σε “Prodea Investments” σηματοδοτεί την νέα εποχή της εταιρείας που αρχίζει με την αλλαγή στην μετοχική της σύνθεση. Συνεχίζει ωστόσο να βαδίζει στις υφιστάμενες γερές βάσεις, της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας και της πολύχρονης εμπειρίας. Με σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα και προσήλωση στο αποτέλεσμα, πραγματοποιούμε το δικό μας όραμα και γράφουμε τη δική μας ιστορία στον τομέα των επενδύσεων ακίνητης περιουσίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, επεσήμανε από την πλευρά του: «Τώρα περνάμε πλέον στην επόμενη φάση της εξέλιξής της εταιρείας με στόχο να καταστήσουμε την Prodea Investments μια από τις σημαντικές εταιρείες στον κλάδο της σε πανευρωπαϊκό πλέον επίπεδο. Είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε επιτύχει μέχρι τώρα και ελπίζουμε όσα επιτύχουμε στο μέλλον να μας κάνουν ακόμα πιο περήφανους».

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο έγκριτος δημοσιογράφος, κ. Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος κατά την παρουσίαση της εταιρικής ταυτότητας της PRODEA Investments, τόνισε ότι ξεκινά μια νέα περίοδος δυναμικής εξέλιξης της εταιρείας.

Επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος στη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών Αντισφαίρισης “Davis Cup” έχει την υποστήριξη της PRODEA Investments. Η PRODEA είναι επίσης Μέγας Χορηγός του Davis Cup, το οποίο άρχισε χθες και ολοκληρώνεται το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στο Τατόι Club.

Όπως επισημάνθηκε, οι κοινές αξίες της σκληρής δουλειάς και της προσήλωσης στο αποτέλεσμα αναδεικνύουν τον πυρήνα της εταιρικής φιλοσοφίας της PRODEA Investments: «Commitment to Excellence: Οur Long Langsting Investment».

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ευχαρίστησε την PRODEA Investments για την υποστήριξη και δήλωσε: «Μόνο το ταλέντο δεν αρκεί. Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση είναι δομικό μέρος της επιτυχίας. Κάθε μέρα είναι ένας νέος στόχος για εμένα και χαίρομαι που αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό και της PRODEA. Είναι τιμή μου που είμαι πρεσβευτής αυτής της τόσο σημαντικής εταιρείας».

Αξία ακινήτων

Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο της Prodea, είναι αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ με ακίνητα γραφείων, ξενοδοχείων σε Ελλάδα, Κύπρο καi Βουλγαρία. Με την ΑΜΚ αναμένεται να προωθήσει νέο επενδυτικό πρόγραμμα σε υψηλών προδιαγραφών ακίνητα, ή σε εγκαταστάσεις Logistics, κατά βάση στην Ελλάδα, ελπίζοντας παράλληλα σε αποκλιμάκωση της φορολογίας για τις ΑΕΕΑΠ, που τα τελευταία χρόνια υπερφορολογήθηκαν.

Πηγή: Reporter.gr