Ρέτσος: Δύσκολα, αλλά αναγκαία τα πρωτόκολλα

22/5/2020
Πρωτόγνωρα για ένα ξενοδοχείο, αλλά αναγκαία χαρακτήρισε τα πρωτόκολλα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος,

Όπως ανέφερε μιλώντας στον Αντ1 στο κεντρικό δελτίο ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ είπε ότι ήταν ένα αποτέλεσμα συζήτησης του κλάδου με τις αρχές και παρά τις δυσκολίες μπορεί και πρέπει να εφαρμοστούν. "Είναι προς την κατεύθυνση που θα θέλαμε" σημείωσε λέγοντας ότι επιφέρουν δυσκολίες και κόστος αλλά ούτως ή αλλως η όλη συγκυρία είναι πρωτόγνωρη για όλους. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία ότι αν όλα πάνε καλά θα μπορούσαν να επανεξεταστούν. "Αν όλα πάνε καλά μπορεί στην πορεία να αναθεωρηθούν" είπε ενώ σχολιάζοντας την μελλοντική πορεία του τουρισμού είπε ότι δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη. "Είμαστε στο χαμηλότερο σκαλί. Πόσα θα ανέβουμε δεν μπορώ να το ξέρω και δε θα το ξέρω για μεγάλο διάστημα" είπε.

Σημειώνεται ότι χτες μιλώντας στο ΣΚΑΙ στο ραδιόφωνο είχε πει:

"Η επιδημία είναι εδώ, δεν έχει φύγει. Μπορεί η χώρα μας να τα πηγαίνει πολύ καλά και να έχει προς το παρόν τουλάχιστον απαλλαγεί από τον κίνδυνο, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στις βασικές μας αγορές. Άρα, εκεί, προς τα μέσα Ιουνίου, με δεδομένο πως θα έχουν εξελιχθεί οι πτήσεις και πως, και τι θα σημαίνει αυτό το άνοιγμα των συνόρων, αν δηλαδή μετουσιώνεται σε πτήσεις και εισερχόμενο τουρισμό, νομίζω ότι μπορεί να γίνει μια πιο ασφαλής πρόβλεψη, τι μέρος αυτού του συνολικού ποσού μπορούμε να ανακτήσουμε φέτος. Μέχρι στιγμής, είμαστε στο μηδέν πάντως. Αυτό είναι μια πραγματικότητα."

Γιώργος Αλεξάκης