Στιγμές αγωνίας για τους επιβάτες του επιβατηγού πλοίου Νorman Αtlantic, βόρεια της Κέρκυρας-up date

28/12/2014
Ένας έλληνας είναι το πρώτο θύμα του πλοίου Norman Atlantic στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/12 ενώ έπλεε 45 ναυτικά μίλια βόρεια της Κέρκυρας. Την ύπαρξη ενός νεκρού στο Norman Atlantic επιβεβαίωσαν οι ιταλικές αρχές και λίγο αργότερα το απόγευμα της Κυριακής έγινε γνωστό ότι πρόκειται για έλληνα επιβάτη. Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το κέντρο επιχειρήσεων τη Ρώμης, στην ίδια γλίστρα διασώθηκε γυναίκα, που μεταφέρθηκε στο Μπρίντιζι.
Σύμφωνα με το RCC της Ρώμης, μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων, προκύπτει ότι o νεκρός άνδρας ονομαζόταν DOULIS GEORGE (Έλληνας υπήκοος).
Στο μεταξύ μέχρι λίγο πριν τις επτά το βράδυ στους 156 είχε ανέλθει ο αριθμός των διασωθέντων, μεταξύ των οποίων και Έλληνες.

Νωρίτερα το Bluebirds.gr έγραφε:

Στιγμές αγωνίας ζουν οι επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Νorman Αtlantic» στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά περίπου στις 4 το πρωί της Κυριακής , ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών. Το Νorman Αtlantic, με σημαία Ιταλίας, είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου από την Πάτρα με προορισμό την Αγκόνα, μέσω Ηγουμενίτσας. Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 466 άτομα (411 επιβάτες και 55 μέλη του πληρώματος) και 222 οχήματα. Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας, περίπου 150 επιβάτες έχουν επιβιβαστεί σε σωστική λέμβο, ενώ 30 εξ αυτών έχουν ήδη παραληφθεί από παραπλέον φορτηγό πλοίο. Δίπλα στο «Νorman Αtlantic» κατάπλευσε το επιβατηγό-οχηματαγωγό Cruise Europa των Μινωικών Γραμμών , το οποίο έχει ρίξει στη θάλασσα σωστικές λέμβους, ωστόσο λόγω των πολλών μποφόρ (υπολογίζονται 7-8) δεν έχει γίνει ακόμη δυνατή η προσέγγιση στο Norman Atlantic. Η φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο γκαράζ του πλοίου, το οποίο ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ από ιταλικό όμιλο.
Κοντά στο πλοίο βρίσκονται ακόμη έξι φορτηγά πλοία.