Σύριζα, ο καλύτερος φίλος του ελληνικού τουρισμού;

21/2/2015
Σύριζα, ο καλύτερος φίλος του ελληνικού τουρισμού;

Τον πρώτο καιρό Αλέξης Τσίπρας και Ανδρέας Ανδρεάδης δεν φαινόταν να έχουν και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις. Μάλιστα κάποια στιγμή ο κ. Ανδρεάδης δήχθηκε μία «επίθεση» όπως θα λέγαμε δημοσιογραφική αδεία από ένα άρθρο στην Αυγή λίγο μετά την συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα. Επίσης να σημειώσουμε ότι οι θέσεις του Σύριζα για το all inclusive και κάποιες επανακρατικοποιήσεις θεωρήθηκαν «προβληματικές» από την ηγεσία του ΣΕΤΕ.
Να όμως που τα πράγματα άλλαξαν. Η πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης ια αύξηση του ΦΠΑ στην διαμονή, η αντίθετη θέση του Σύριζα (όχι στην αύξηση του ΦΠΑ), ως αξιωματική αντιπολίτευση παλαιότερα και ως κυβέρνησης τώρα έχουν φέρει Ανδρεάδη και Τσίπρα, ΣΕΤΕ και Σύριζα πιο κοντά.
Σε ένα Tweet των τελευταίως ημερών μετά την επίτευξη της συμφωνίας ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης έδωσε το στίγμα του απέναντι στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες: Η λήξη της αβεβαιότητας, η αποφυγή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και η μη αύξηση ΦΠΑ, πολύ θετικές εξελίξεις για τον ελληνικό τουρισμό, σχολίασε ο πρόεδρος.
Αν η κυβέρνηση συνεχίσει στην ίδια γραμμή την οποία προσδιόρισε σε αμέσως επόμενο tweet ο κ. Ανδρεάδης (στις προτάσεις μεταρρυθμίσεων την Δευτέρα πρέπει να περιλαμβάνονται πρακτικά μέτρα χωρίς δημοσιονομικό κόστος αύξησης επενδύσεων & παραγωγής) τότε δεν αποκλείεται ο Σύριζα να αποδειχθεί ο καλύτερος φίλος του ελληνικού τουρισμού και του ΣΕΤΕ!.

Bluebirds.gr