Τα Ikos Resorts εστιάζουν στη ελληνική γαστρονομία

16/3/2015
Στην ελληνική διατροφή, τον πολιτισμό και την ταυτότητα εστιάζουν τα πέντε θεματικά εστιατόρια, στα δύο ξενοδοχεία της Ikos Resorts στη Χαλκιδική, επιχειρώντας μια νέα προσέγγιση στη γαστρονομία τη φετινή περίοδο.
Δημιουργώντας την εμπειρία «Infinite Lifestyle», το Ikos Oceania που θα ανοίξει στις 27 Μαρτίου και θα λειτουργεί την περίοδο του Πάσχα έπειτα από εργασίες ανακαίνισης και το Ikos Olivia, που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά τον ερχόμενο Μάιο, φιλοδοξούν να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του all-inclusive, δίνοντας επιπλέον τη δυνατότητα στους επισκέπτες να επιλέξουν από τις εμπειρίες «Dine Out», με γεύματα σε τοπικά και επιλεγμένα εστιατόρια. Με τον τρόπο αυτό προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία στις επιλογές για φαγητό, και εκτός των εγκαταστάσεων των ξενοδοχείων.
Ως αναπόσπαστο μέρος της all-inclusive εμπειρίας, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν εξαιρετικής ποιότητας κουζίνα, η οποία προσφέρεται σε πέντε θεματικά εστιατόρια, με τη μορφή à la carte και μπουφέ. Με τον τρόπο αυτό δίνεται περαιτέρω έμφαση στη γαστρονομική κατεύθυνση των Ikos Resorts. Θέλοντας δε να υποστηρίξουν την τοπική κοινωνία, τα ξενοδοχεία αναζητούν και χρησιμοποιούν πολλά τοπικά προϊόντα στα εστιατόριά τους.
Πέντε θεματικά εστιατόρια και μπαρ
Κάποια νέα εστιατόρια θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους εντός των εγκαταστάσεων των ξενοδοχείων, όπως το «Provence», ένα à-la-carte εστιατόριο με γαλλική κουζίνα της Προβηγκίας, το «Flavors», με μεσογειακές γεύσεις σε μπουφέ και θέα στο Αιγαίο, το «Fusco», με a la carte μενού αυθεντικής ιταλικής κουζίνας, το «Ouzo» με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και το «Anaya» με γεύσεις από την Ασία. Επιπροσθέτως, πέντε μπαρ έχουν «καταλάβει» κάποια από τα πιο μαγευτικά σημεία των εγκαταστάσεων, τόσο από την πλευρά της παραλίας όσο και εντός των χώρων των ξενοδοχείων και τους κήπους.
Το a la carte μενού του εστιατορίου Ouzo, δημιουργεί ο καταξιωμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο πρώτος σεφ που κέρδισε αστέρι Michelin to 2002 σερβίροντας ελληνική κουζίνα. Οι βραβευμένοι με αστέρια Michelin αδελφοί Pourcel, αυθεντίες στη φίνα γαλλική κουζίνα είναι στο εστιατόριο «Provence». Κορυφαίοι στο είδος τους, το 2010 επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν τη γαλλική γαστρονομία στην έκθεση Shanghai World Expo με το εστιατόριό τους 6 Sens.
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Andrea Fusco δίνει το όνομά του στο εστιατόριο «Fusco» που συνδυάζει τα πιο φρέσκα υλικά με τη μεγάλη μαγειρική επιδεξιότητα, δημιουργώντας αυθεντικές γεύσεις της Ιταλίας.
Στo «Anaya» οι γεύσεις ανατολής είναι στο επίκεντρο, με συναρπαστικά νέα projects από τους Chefs at Work. Ο συνιδρυτής των Chefs At Work, σεφ Edwin Phua φέρει μια λαμπρή καριέρα από διάσημα, βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια και σπουδές στη Γαλλία.
Ο Head Chef του Flavors Γιάννης Βασιλειάδης ξεκίνησε την καριέρα του στη γαστρονομία από την ηλικία των 17 ετών, εξελίσσοντας συνεχώς τις μαγειρικές του ικανότητες σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Το 2010 προσχώρησε στην Ikos Resorts, αναλαμβάνοντας τη θέση του Executive Chef.
Μια μεγάλη συλλογή από ελληνικούς και διεθνείς οίνους έχει δημιουργήσει ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος sommelier Νικόλας Γιαννόπουλος, για τρεις συνεχόμενες χρονιές βραβευμένος ως ο Καλύτερος Sommelier της χώρας, ενώ mixologist με διακρίσεις σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς είναι ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος.