Ταχύτερη από ότι αναμενόταν η διείσδυση της Airbnb σύμφωνα με την Morgan Stanley

18/12/2016
H χρήση της Airbnb αυξάνεται ταχύτερα από ό, τι οι σχολιαστές της βιομηχανίας προέβλεψαν, με τα ξενοδοχεία να είναι οι κύριοι χαμένοι στο νέο πόλεμο των καταλυμάτων. Μια μεγάλη έρευνα της Morgan Stanley αναφέρει ότι η διείσδυση της Airbnb στον τομέα των καταλυμάτων έχει φθάσει στο 18-19%, από 12% πέρυσι.
Αυτή η αξιοσημείωτη αύξηση σε διάστημα μόλις 12 μηνών γίνεται αισθητή, ., αναφέρει το Tnooz, τόσο στα ταξίδια αναψυχής όσο και τα εταιρικά, με σχεδόν το ένα πέμπτο των δύο τύπων ταξιδιωτών να φιλοξενούνται από ένα μέλος της Airbnb.
Παρόλο που η ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί ελαφρώς κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, η διείσδυση είναι πιθανό να είναι γύρω στο 23-25%, υπογραμμίζεται στην έρευνα.
Η ραγδαία αύξηση καθοδηγείται από τον υψηλό βαθμό επίγνωσης των ταξιδιωτών (75% των καταναλωτών) και ακόμη υψηλότερα ποσοστά ικανοποίησης των χρηστών (93%), λέει η Morgan Stanley.
Σύμφωνα με την έκθεση, σχεδόν το ήμισυ των ερωτηθέντων (49%) μετατοπίστηκε από τα λεγόμενα «παραδοσιακά ξενοδοχεία" κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, με το ίδιο ποσοστό να αναμένεται για το 2017.
Επίσης σύμφωνα με την Morgan Stanley, οι Ιντερνετικοί tour operators (OTA) διαμορφώνουν την δική τους στρατηγική να διαχειριστούν την εναλλακτική φιλοξενία και θα μπορούσαν να είναι ακόμη πιο δυνατοί ανταγωνιστές της Airbnb στο άμεσο μέλλον.