Τι ζητά ένα ... ξενοδοχείo σε νταμάρι;

22/10/2018
Θέα όχι σε κάποια πόλη, βουνοκορφές, και παραλίες, αλλά… στα έγκατα της Γης θα προσφέρει το InterContinental Shanghai Wonderland, ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό θαύμα.

Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο οικοδομείται στην πόλη Σονγκτζιάνγκ, 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαγκάης, σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο βάθους 80 μέτρων.

Το 61.000 τ.μ. ξενοδοχείο, τα εγκαίνια του οποίου αναμένεται να γίνουν εντός των επόμενων μηνών, θα διαθέτει 336 δωμάτια σε 18 ορόφους, οι 16 εκ των οποίων κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και οι δύο μέσα στο νερό.

Στον ψηλότερο όροφο, θα βρίσκεται ένα πλούσιο rooftop garden, ενώ στους δύο ορόφους μέσα στο νερό, θα λειτουργούν εστιατόριο και ξενώνες με θέα σε ενυδρείο βάθους 10 μέτρων.

Το «ισόγειο» θα φιλοξενεί πισίνα και άλλες διευκολύνσεις για χαλάρωση, ενώ το ξενοδοχείο θα προσφέρει δυνατότητα για bungee jumping και αναρρίχηση στις πλευρές του λατομείου.

Το κόστος της συνολικής επένδυσης ανήλθε σε 210 εκατ. δολ., ενώ σύμφωνα με τον ιστότοπο The Urban Development, το ξενοδοχείο αναμένεται να υποδέχεται περίπου 500.000 επισκέπτες τον χρόνο.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής μηχανικός Τσεν Σιασιάνγκ, το πρότζεκτ ήταν τόσο αντισυμβατικό - το χαρακτήρισε «αγώνα κατά της βαρύτητας» - που η ομάδα του ανέπτυξε καινούργιες μεθόδους οι οποίες κατέληξαν σε 39 πατέντες.

Ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου έγινε με φιλικές προς το περιβάλλον αρχές και θα παράγει ενέργεια, θέρμανση και φωτισμό από γεωθερμικές και ηλιακές πηγές.

Πηγή: naftemporiki.gr, ΑΜΠΕ