Το Αιγαίο είναι όαση ομορφιάς και ανθρωπιάς

27/1/2016
Τα μαθήματα ανθρωπιάς που δίνουν καθημερινά οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου, τα ηρωικά στελέχη του Λιμενικού Σώματος, των κρατικών θεσμών αλλά και πολλές ΜΚΟ καταδεικνύουν στο έπακρο ότι στη γωνιά αυτή του κόσμου, στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος για χρόνια οι αξίες μένουν αναλλοίωτες.
Η ομορφιά του τοπίου αντάμα με τους ανθρώπους συνθέτουν ένα μοναδικό κοινωνικό και πολιτισμικό καμβά. Αυτό είναι ένα μοναδικό όπλο στα χέρια των ιθυνόντων του Ελληνικού τουρισμού που πρέπει να αξιοποιηθεί.
Ο συνειδητός άλλωστε περιηγητής δεν είναι αυτός που αναζητά τις «χρυσές φυλακές» των πολυτελών resort που είναι φυτεμένα σε ρημαγμένες κοινωνίες. Ψάχνει την αληθινή εμπειρία σε περιοχές με αισθητική και αληθινούς ανθρώπους. Κι αυτό είναι το Αιγαίο. Πεδίο δόξης λαμπρό λοιπόν για να δοθεί ουσιαστικό περιεχόμενο σε καμπάνιες επικοινωνίας που ήδη ξεκινούν για την περιοχή. Μην ξεχνάμε ότι μετά το μοναδικό 2004 με τους Ολυμπιακούς και την κούπα στο Euro είναι η πρώτη φορά που η χώρα δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και δίνει ώσεις θετικής δημοσιότητας σε ένα κόσμο που ταλανίζεται.

Γ. Α.