Το λευκό φέρνει μπροστά μια άλλη εικόνα της Ελλάδας

30/12/2016
Η τελευταία κακοκαιρία μπορεί να έφερε ώρες ζωντανών μεταδόσεων από τηλεοπτικούς διαύλους που άγγιξαν τα όρια της υπερβολής, όμως έφερε σε κάθε σπίτι ένα άλλο πανέμορφο πρόσωπο της χώρας. Το λευκό πέπλο χιονιού ανέδειξε την ομορφιά της ορεινής Ελλάδας αλλά και τα εναλλακτικά τοπία που παρουσιάζουν το χειμώνα οι νησιωτικοί προορισμοί.

Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι ο τόπος είναι «γεννημένος» για τουρισμό, όλων των εποχών. Η εναλλαγή των τοπίων, η σύζευξη γαστρονομίας, πολιτισμού αλλά και η ύπαρξη ζωντανών και φιλόξενων κοινωνιών αποτελούν ένα τεράστιο κεφάλαιο που εφόσον αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να φέρει ευημερία στον τόπο.

Ενδεικτική η εικόνα από τα χιονισμένα Μετέωρα σε μια περιοχή που έχει λαμπρές προοπτικές. Μοναδικό φυσικό περιβάλλον, ιστορικό βάθος και εξαίρετα δείγματα της Βυζαντινής τέχνης στα μοναστήρια των βράχων, φυσικό περιβάλλον στις παρυφές της Πίνδου και στα Χάσια που αφήνει έκθαμβο τον επισκέπτη, γαστρονομικές και οινικές διαδρομές στην Καλαμπάκα και στον αμπελώνα της Θεσσαλίας, τσιπουροκατανύξεις στη digital πόλη των Τρικάλων, που ο μέγας Σινάν στόλισε με οθωμανικά τοπόσημα, που σήμερα αποτελούν στολίδια μιας χώρας που δε φοβάται την ιστορία αλλά την τιμά.

Και ειδικά σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί η ασφάλεια που όλοι, ντόπιοι κι επισκέπτες μπορεί να νοιώσουν σε αυτή τη γωνιά της γης, αλλά και παντού στην Ελλάδα, απότοκο της ιστορίας της, του brand που για χρόνια έχει οικοδομηθεί. Έτσι για να μην μεμψιμοιρούμε μέρες που είναι.

Γιώργος Αλεξάκης