Το νέο ωράριο των καταστημάτων

23/11/2021
Με νέο ωράριο λειτουργούν από χθες Δευτέρα (22/11) τα καταστήματα του λιανεμπορίου σε μεγάλες πόλεις, στο πλαίσιο των συμπληρωματικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με αυτό, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τις καθημερινές, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Το μέτρο εφαρμόζεται στις εξής περιοχές:

- στην περιφέρεια Αττικής (πλην της περιφερειακής ενότητας Νήσων)

- στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και


- στους δήμους: Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Λάρισας, Βόλου, Ιωαννιτών, Τρικκαίων, Χαλκίδας, Σερρών, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Κατερίνης, Αγρινίου, Καλαμάτας, Καβάλας, Χανίων, Λαμίας, Κομοτηνής, Ρόδου, Δράμας, Βέροιας και Κοζάνης.

Τι απαιτείται για την είσοδο των πελατών

Για την είσοδό τους στα καταστήματα, οι πολίτες πρέπει να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης ή αρνητικό rapid test.

Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Οι εξαιρέσεις

Το παραπάνω ωράριο δεν ισχύει για τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, καθώς δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Συγκεκριμένα εξαιρούνται από τα μέτρα: κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στα καταστήματα τροφίμων ισχύει ο επιπρόσθετος περιορισμός μέγιστης δυνατής ταυτόχρονης παρουσίας πελατών εντός του καταστήματος στο 1 άτομο ανά 9 τετραγωνικά μέτρα.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (20/11), τα έκτακτα μέτρα αφορούν το σύνολο της Επικράτειας και έχουν ισχύ για το διάστημα από τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.