Τρεις οι ενδιαφερόμενοι για τη Hellenic Sea Ways

14/3/2017
Η 20η Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών δεσμευτικών για το ποσοστό που διαθέτει η τράπεζα Πειραιώς στην Hellenic Seaways προσφορών. Πέρα από τον Όμιλο Grimaldi που μέσα από το σχήμα της ΜΙΝΟΑΝ ενδιαφέρεται σφοδρά για την απόκτηση του ποσοστού φαίνεται ότι προκύπτουν δύο νέοι μνηστήρες. Σύμφωνα με πληροφορίες το επενδυτικό σχήμα Eagle Mind Shipping, με επικεφαλής τον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο και η Fortress Group η οποία μετέχει στο στην Attica Group κινούνται με ενδιαφέρον.
Το ποσοστό που η Τράπεζα Πειραιώς θα εκχωρήσει στη βάση και της γενικότερης πολιτικής αποχώρησης των τραπεζών από τις μη καθαρά τραπεζικές δραστηριότητες είναι το 40,4%. Η ΜΙΝΟΑΝ κατέχει μερίδιο σήμερα που φτάνει το 48,4% και επιδιώκει να ελέγξεςι ολοκληρωτικά την εταιρία που έχει ισχυρή παρουσία στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες αλλά και τις Σποράδες διαθέτοντας ταχύπλοα αλλά και κάποια νεότευκτα πλοία.
Ο Μάριος Ηλιόπουλος διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων στην Αλλάδα (super jet, mega jet) ενώ η Attica έχει την πλέον ισχυρή παρουσία στα Δωδεκάνησα, Κυκλάδες ενώ σε κοινοπραξία με την ΑΝΕΚ καλύπτει τη γραμμή Σούδα – Πειραιάς, έχει δρομολόγιο για Ηράκλειο ενώ εξυπηρετεί και τις γραμμές της Αδριατικής.