TUI: Τι προβλέπει ο μεγαλύτερος tour operator - πελάτης της χώρας για φέτος

1/8/2019
«Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής της TUI». Αυτό τόνισε ο κος Fritz Joussen Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI μετά τη συνάντηση με τον νέο Υπουργό Τουρισμού στην Αθήνα Χάρη Θεοχάρης. Παράλληλα τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή τη συνάντηση ότι καταγράφεται μεγάλη ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα και πάλι φέτος, με αύξηση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, από όλες τις αγορές. «Η τουριστική περίοδος
χαρακτηρίζεται από μία μετακίνηση της ζήτησης από τη Δυτική στην Ανατολική Μεσόγειο» σημειώνεται πάντως ενώ γίνεται λόγος για τις 49 ξενοδοχειακές μονάδες του Ομίλου στην Ελλάδα και στην ολοκλήρωση του νέου Robinson Club στην Ιεράπετρα.

Παράλληλα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου, «η Ελλάδα περιλαμβάνεται στους δυο κορυφαίους προορισμούς για τον Όμιλο τηςTUI. Ο πρώτος τουριστικός Όμιλος παγκοσμίως έχει παρουσία στην Ελλάδα για περισσότερα από 40 χρόνια. Η χώρα βρίσκεται στον πυρήνα της αναπτυξιακής στρατηγικής της TUI και σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής της δραστηριότητας: στα ξενοδοχεία και στις κρουαζιέρες, στους touroperators και στις αεροπορικές εταιρίες καθώς και στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των εκδρομών, δραστηριοτήτων και πολυήμερων περιηγήσεων. Η TUI αναμένει περισσότερους από 3 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα, προερχόμενους από ολόκληρη την Ευρώπη, συνεπώς κατέχει ηγετική θέση στην προσφορά πακέτων διακοπών στη χώρα.

Η συνάντηση

Με βάση τη μακροχρόνια και πολύ καλή συνεργασία με την Ελλάδα και τη σημασία που έχει η χώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI, κος Fritz Joussen, συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Υπουργό Τουρισμού, κο Χάρη Θεοχάρη,στην Αθήνα. Ο κος Joussen συνεχάρη τον κο Θεοχάρη για την ανάθεση του Υπουργείου Τουρισμού και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο του ρόλο. Ο Υπουργός, κος Χάρης Θεοχάρης και ο κος Fritz Joussen, συζήτησαν σε φιλική ατμόσφαιρα για τη σημασία του τομέα του Τουρισμού, για την ελληνική Οικονομία και την απασχόληση. Συζήτησαν την ποικιλομορφία που έχουν οι εμπειρίες διακοπών στην Ελλάδα, όπως είναι οι διακοπές παραλίας, η τοπική κουζίνα, η ιστορία, η κουλτούρα και η φύση και αντάλλαξαν απόψεις για τις επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού.

Η TUI διαβλέπει μεγάλη ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα και πάλι φέτος, με αύξηση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, από όλες τις αγορές. Η τουριστική περίοδος χαρακτηρίζεται από μία μετακίνηση της ζήτησης από τη Δυτική στην Ανατολική Μεσόγειο» τονίζεται.

Στις 49 έφτασαν οι ξενοδοχειακές μονάδες

Παράλληλα στην ανακοίνωση γίνεται μνεία στο ότι η «TUI αυξάνει το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων της φτάνοντας σήμερα 49 μονάδες, έχοντας προσθέσει 6 νέες ξενοδοχειακές μονάδες μόλις φέτος. Σε συνεργασία με τα Atlantica Hotels & Resorts, η TUI δίνει περαιτέρω ώθηση στην ξενοδοχειακή της στρατηγική. Χαρακτηριστικά ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου Robinson Club στην Ιεράπετρα Κρήτης» αναφέρεται σχετικά.

Κρουαζιέρα

Η Ελλάδα αποτελεί επίσης βασικό προορισμό για τα 17 κρουαζιερόπλοια της TUI και τις τρεις εταιρίες που διαχειρίζονται τις κρουαζιέρες της (TUI Cruises, Hapag Lloyd Cruises και MarellaCruises).

Ο Πειραιάς, το Ηράκλειο, η Σαντορίνη,η Ρόδος και το Κατάκολο είναι πέντε από τα βασικά λιμάνια της Ελλάδας για τα κρουαζιερόπλοια της TUI. Επίσης, περιλαμβάνονται και μικρότερα νησιά στα προγράμματα κρουαζιέρων της TUI, όπως η Πάτμος, η Σύμη και η Σκιάθος. Εισάγοντας καινούργιες εκδρομές, η TUI προσφέρει ένα ελκυστικό πακέτο εμπειριών και δραστηριοτήτων στους επιβάτες της.

Οι κρουαζιέρες συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομία της χώρας. Σύμφωνα με μελέτη του Green-Cruise-Port-Project, το όποιο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση,κάθε επιβάτης κρουαζιερόπλοιου δαπανά στην τοπική οικονομία 60 ευρώ ανά κεφαλή και ανά ημέρα, με επισκέψεις σε μουσεία, εστιατόρια,καταστήματα ή συμμετέχοντας εκδρομές και μεταφορές.

Με την TUI Destination Experiences, ο όμιλος διαθέτει δική του υποδομή για παροχή υπηρεσιών σε ολόκληρη την Ελλάδα, απασχολώντας 1.700 εργαζόμενους στην Αθήνα και σε 17 γραφεία σε διάφορες περιοχές και νησιά της Ελλάδας, αναπτύσσοντας και προσφέροντας ένα διαφοροποιημένο πακέτο δραστηριοτήτων και εκδρομών, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα.

Ο Όμιλος

Ο Όμιλος TUI είναι ο κορυφαίος παγκόσμιος όμιλος Τουρισμού, ο οποίος λειτουργεί σε 180 προορισμούς, σε όλο τον κόσμο. Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στη Γερμανία. Το μερίδιο του ομίλου TUI είναι καταχωρημένο στον δείκτη FTSE100, βασικό δείκτης του χρηματιστηρίου του Λονδίνου και στην ανοιχτή αγορά της Γερμανίας. Το Οικονομικό έτος 2018 ο όμιλος TUI κατέγραψε τζίρο €18,5 δισεκατομμύρια και λειτουργικό αποτέλεσμα €1.775 δισεκατομμύρια. Ο Όμιλος απασχολεί περίπου 70.000 ανθρώπους, σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η TUI προσφέρει στους περίπου 27 εκατομμύρια πελάτες της, συπεριλαμβανομένων και 21εκατομμυρίων σε Ευρωπαϊκές, κρατικές εταιρίες, ολοκληρωμένες υπηρεσίες από μία και μόνο πηγή. Καλύπτει όλη την αλυσίδα του Τουρισμού σε μία «ομπρέλα». Αυτό περιλαμβάνει περίπου 330 ιδιολειτουργούμενα ξενοδοχεία και θέρετρα με επωνυμία όπως RIU και Robinson, καθώς και 17 κρουαζιερόπλοια από το MS Europa και το MS Europa 2, τα οποία είναι κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας στον στόλο Mein Schiff της TUI Cruises και τα πλοία των MarellaCruises στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Όμιλος περιλαμβάνει επίσης διεθνείς touroperators, 1.600 πρακτορεία στην Ευρώπη και πέντε αεροπορικές εταιρίες με 150 σύγχρονα, μεσαία και μεγάλα αεροσκάφη. Η παγκόσμια εταιρική ευθύνη για βιώσιμη οικονομία περιβαλλοντική και κοινωνική δραστηριότητα αποτελεί σημείο-κλειδί της εταιρικής κουλτούρας του Oμίλου.Το TUICare Foundation, που ιδρύθηκε το 2015 προωθεί τα θετικά αποτελέσματα του τουρισμού και της εκπαίδευσης, καθώς επίσης περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών. Το TUI Care Foundation, αυτή τη στιγμή, λειτουργεί σε περισσότερες από 20 χώρες στον κόσμο και αναλαμβάνει πρωτοποριακά projects, δημιουργώντας έτσι ευκαιρίες για την επόμενη γενιά.