Χανιά – Κως: Δυο νέα «αστέρια» μπαίνουν στο ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας και «ανεβάζουν» τον πήχη

3/5/2019
Δυο νέα συγκροτήματα έρχονται το Μάιο να πλουτίσουν το ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας αλλά και να αναβαθμίσουν σημαντικά το επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών. Το ένα είναι το Casa Cook Chania, της Domes Resorts που ήδη διαθέτει τα Domes of Elounda, Autograph Collection, το κοσμοπολίτικο Domes Noruz Chania, Autograph Collection και το Domes Miramare, a Luxury Collection Resort, Corfu. Το έτερο είναι το Ikos Aria στην Κω, που ανήκει στην Ikos όπου μέτοχοι είναι οι Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης και ι η Oaktree Capital Management.

Σημειώνεται ότι η μονάδα στην Κω είναι το δεύτερο Ikos που ανοίγει στη νησιωτική Ελλάδα μετά το Ikos Dassia στην Κέρκυρα. H νέα εγκατάσταση αναπτύσσεται στο άλλοτε Club Med Kefalos. Εκεί η αλυσίδα Ikos, με επένδυση περίπου 100 εκ, δημιούργησε ξενοδοχείο πλ δυναμικότητας 410 δωματίων και σουιτών, σε έκταση 178 στρεμμάτων, και σύμφωνα με το σχεδιασμό δημιουργεί 700 θέσεις εργασίας.

Στα Χανιά το νέο Casa Cook που μαζί με το Domes Noruz πλέον βάζουν δυναμικά την περιοχή στο χάρτη των luxury προορισμών, θα διαθέτει στην πλήρη ανάπτυξη του όπως αναφέρεται,, 106 bungalows, bungalows junior σουίτες, bungalows σουίτες και βίλες. Τα δωμάτια του ξενοδοχείο είναι φτιαγμένα από σφυρήλατο σκυρόδεμα, ξύλο και κοκκινωπό φυσικό λίθο από την Κρήτη και δημιουργούν μια γήινη, χαλαρή και πλήρως αρμονική συνύπαρξη με το τοπίο.

Το ξενοδοχείο, όπου εντός των χώρων του η κίνηση θα γίνεται μόνο με ηλεκτρικά και όχι με συμβατικά οχήματα, διαθέτει πισίνα πλάτους 10 μέτρων και μήκους άνω των 40 μέτρων, μεγάλο εστιατόριο και μπαρ, παιδότοπο, θερμαινόμενες ατομικές πισίνες, spa, χώρο για γιόγκα και άλλα.

Πάντως και τα δυο ξενοδοχεία από δυο ομίλους με δυναμική παρουσία στην αγορά των resorts δίνουν άλλο τόνο στο ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας, αναδεικνύοντας ως σημαίες δυο προορισμούς με δυναμική. Πλέον τα Χανιά και η Κως διαθέτουν «στολίδια» που μπορεί να προσελκύσουν υψηλής ποιότητας τουρίστες και περιηγητές αλλά και να αποτελέσουν αφορμή για το «ανέβασμα» του πήχη στις ξενοδοχειακές υποδομές. Ήδη στα Χανιά η παρουσία του Domes Noruz αλλά και άλλων μονάδων που εσχάτως είτε άνοιξαν είτε ανακαινίστηκαν έχει κατατάξει την περιοχή της Δυτικής Κρήτης στους πλέον ανερχόμενους διεθνώς προορισμούς.