Ζορπίδης (ΕΕΘ): Μπήκαν πωλητήρια σε ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη

27/5/2020
Στην αποκάλυψη πως υπάρχουν ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που έχουν βάλει «πωλητήριο» και πως τουριστικά λεωφορεία πωλούνται «κοψοχρονιά», προχώρησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης, Μιχάλης Ζορπίδης.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ζορπίδη η ανεργία τους επόμενους μήνες θα αγγίξει το 30%. Όπως δήλωσε στο Radio North 98, πολλές επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα θα βγουν στο «σφυρί».

«Το ποσοστό ανεργίας θα ανέβει. Δεν θα κρατήσει το προσωπικό του ένας επιχειρηματίας εάν δεν έχει δουλειά» σχολίασε. «Θα έχουμε μεγάλη πανωλεθρία» τόνισε.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, η κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης είναι υποτονική. «Ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Δεν μπαίνει μέσα στα μαγαζιά. Και τα εστιατόρια, και τα καφέ μπαρ έχουν πολύ μικρούς τζίρους. Η αγορά δεν πάει καλά. Φοβάμαι ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με το ποσοστό της ανεργίας. Εκτιμώ ότι θα φτάσει το 30% η ανεργία» είπε ο κ. Ζορπίδης και συμπλήρωσε: «Προσωπικά δεν ξέρω πότε θα ανοίξω. Πότε θα ανοίξουν οι αεροπορικές εταιρίες, πότε θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία. Τι να κάνουν τα τουριστικά γραφεία και τα τουριστικά λεωφορεία ανοικτά;»

Και κατέληξε: «Στην πόλη υπάρχουν 4- 5 ξενοδοχεία που πωλούνται. Όλες οι επιχειρήσεις βγήκαν στο σφυρί. Δέχτηκα προσωπικά τηλέφωνα ότι πωλούνται τουριστικά λεωφορεία στην μισή τιμή».